caixa popular

València ja compta amb una escultura de Tonico Ballester

València ja compta amb una escultura de Tonico Ballester
16/10/2017 -

L’estany del Mercat de Colom ja acull l’escultura ‘La xica en el llac’, la primera en la ciutat de l’artista Tonico Ballester. “És una qüestió de justícia històrica que València per fi exhibisca una obra d’un dels millors escultors de les avantguardes valencianes perquè, lamentablement, fins ara no teníem en la ciutat cap exemple de la seua obra a l’accés dels veïns i veïnes”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello.

Una donació de la filla de l’escultor, Ana María Ballester, ha permés comptar amb aquesta obra d’un dels principals escultors valencians de la primera meitat del segle XX. Tonico Ballester forma part d’una de les famílies més emblemàtiques d’artistes valencians: cunyat de Josep Renau, fill d’Antonio Ballester, escultor de renom i acadèmic de finals del segle XIX; germà de Manuela Ballester i pare de Jorge Ballester, membre de l’Equip Realitat.

La fama artística de Tonico Ballester es deriva de la seua faceta com a cartellista per la necessitat de l’època però la seua qualitat el reconeix com a un dels escultors més destacats i, juntament amb Ricardo Boix, el principal referent de l’escultura valenciana pel que fa a la generació posterior a Marià Benlliure.

L’enclavament triat l’ha proposat la filla de l’artista, atés que la seua família va viure en una de les cantonades del mercat, al carrer d’Isabel la Catòlica.

Tello ha destacat “l’oportunitat per fer justícia a la figura artística de Tonico Ballester i alhora situar un element cultural de primer ordre en l’estany del Mercat de Colom”, mentre que el regidor de Desenvolupament Urbà i president del Consell d’Administració d’AUMSA, Vicent Sarrià, ha destacat que “Ballester va estar vinculat familiarment a aquest mercat i, per això, comptar amb una de les seues obres és una forma de mostrar reconeixement a un personatge il·lustre valencià que hagué d’exiliar-se per motius polítics. Recuperem així part de la memòria històrica de la ciutat, que quedarà exposada en el mercat perquè valencians i valencianes puguen gaudir d’ella”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 6 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats