25n
25N
25N

València es declara una ciutat lliure de tràfic de dones i menors

València es declara una ciutat lliure de tràfic de dones i menors
23/09/2019 -

València vol ser una ciutat lliure de tràfic de dones i menors destinats a l’explotació sexual. Així ho deixarà palés el govern municipal a través d’una moció impulsada per la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, en el pròxim ple municipal de dijous. Amb l’aprovació de la moció, el cap i casal s’adherirà a la xarxa de localitats en contra de la tracta sexual, que compta amb el suport de diverses ciutats d’Espanya i Portugal a les que ara s’unirà València.

La proposta, que l’exposarà Lucia Beamud durant el Ple, defensa la necessitat de lluitar des de tots els àmbits, inclòs el local, contra el tràfic i l’explotació sexual de dones i menors, que es tracta del «segon major comerç il·legal del món, per darrere de la venda d’armes i per davant del tràfic d’estupefaents», ha indicat Beamud.

La moció per un municipi lliure del tràfic de dones i xiquets defineix la prostitució com una forma d’explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar perquè «legitima les relacions patriarcals i implica acceptar un model de relacions asimètriques entre homes i dones on aquestes es troben subordinades i dominades».

A més, el text argumenta que «si convertim aquesta violència en una professió com una altra qualsevol, tindrem una societat, on a les xiques se’ls ofereix com a eixida laboral la venda del seu cos, i on als xics els arribarà el missatge que poden usar-les com a objectes, comprant el seu cos amb diners pel seu gaudi sexual. Si es regula la prostitució, educar en la igualtat a la nostra ciutat serà impossible, i aquest plantejament no té cabuda a l’Ajuntament de València».

Així, Beamud aposta per «defensar la postura del moviment abolicionista que busca anar a l’arrel d’un problema que afecta els drets humans, els de tota persona a no ser abusada ni utilitzada sexualment, ni de forma gratuïta, ni a canvi de cap compensació econòmica. Per aquest motiu el focus hem de dirigir-lo a les persones que demanden: la clientela, els prostituïdors. Perquè sense demanda, l’oferta desapareix, per la qual cosa cal centrar les mesures en l’erradicació de la demanda».

«Hi ha tràfic de dones, xiquetes i xiquets perquè hi ha prostitució. Amb el tràfic ens enfrontem a un negoci de milers de milions d’euros que està creixent, en el qual el ‘cost’ de comprar i vendre éssers humans no és molt alt i els riscos són considerablement menors comparats amb el tràfic de drogues o armes», explica la regidora Beamud.

Els municipis que se sumen a la xarxa es comprometen, segons el Moviment Democràtic de Dones que la impulsa, a realitzar una campanya periòdica per sensibilitzar i convéncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació de les dones. També exigiran al Govern central una normativa que penalitze, com a Suècia, als homes que compren a les dones, i que en cap cas anirà contra les dones prostituïdes. I, entre altres coses, apostaran per una intervenció preventiva en les causes de la prostitució encaminada a erradicar la precarietat del mercat laboral i les condicions d’explotació.

En la moció es recorda que L’Ajuntament ja té un treball en aquesta línia, com el Protocol d’intervenció amb víctimes de tràfic per a l’explotació sexual a la ciutat de València que es va aprovar en la JGL el 22 de setembre de l’any 2017, que està subscrit per 16 organitzacions i administracions i tots els grups municipals del consistori on es dóna empara i s’estableixen mesures en defensa de les dones i xiquetes en situació de tràfic amb finalitats d’explotació sexual.

L’Ajuntament de València, a més, ha expressat reiteradament el seu compromís contra el tràfic d’éssers humans i ha manifestat el seu rebuig més enèrgic i sensibilitzat de la necessitat de «perseguir l’explotació sexual amb una estratègia contundent de tolerància zero».

Finalment, el Pla marc d’igualtat entre dones i homes estableix mesures com la de visibilitzar la commemoració d’efemèrides relacionades amb les dones i la igualtat, impulsar i col·laborar en campanyes de sensibilització contra l’explotació sexual de les dones i que la seua aplicació serà la col·laboració i difusió de campanyes de sensibilització ciutadana contra el tràfic de dones per a l’explotació sexual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quatre =

CCCC
torrent