25n
25N
25N

València entrega els premis de les Falles 2020, sis mesos després d'haver de cancel·lar la festa

València entrega els premis de les Falles 2020, sis mesos després d'haver de cancel·lar la festa
12/09/2020 -

La ciutat de València ha celebrat aquest dissabte el lliurament de premis de les Falles 2020, un acte entre mascaretes i termòmetres amb el qual es tanca el cicle faller sis mesos després que la pandèmia del coronavirus obligara a suspendre les festes i deixara a les comissions sense els guardons que reconeixen la bellesa de les seues llums o l’art dels seus ‘ninots’.

A pesar que en el mes de març passat no es van poder donar els premis a les falles plantades, sí que hi havia altres concursos, com per exemple els de presentacions, carrers il·luminats, millors ninots i cavalcada del ninot que sí que van poder realitzar-se.

Els ‘palets’ d’aquests concursos que organitza Junta Central Fallera s’atorguen també en el lliurament de premis de la setmana fallera, que finalment s’ha celebrat aquest dissabte, 12 de setembre, en un esdeveniment marcat per les mascaretes, les distàncies i els protocols de seguretat que han “demostrat a la perfecció que el món faller és responsable i pot continuar amb les seues activitats dins de les mesures estipulades”, ha destacat la JCF en un comunicat.

L’acte d’aquest dissabte reflecteix la fi d’un exercici faller “tan diferent com especial”, ha destacat la Junta. Quasi sis mesos després de l’última aparició en públic vestides de valencianes de la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la seua Cort d’Honor, aquest dissabte era el dia de reprendre la seua agenda de manera oficial.

Amb mascareta, les representants del món faller han entrat en el Palau de l’Exposició per a entregar els ‘palets’. Durant el lliurament, presentada per la periodista i fallera Pepa Gómez, han anat desfilant les diferents comissions premiades en els diferents concursos.

En primer lloc, carrers il·luminats de Categoria B. Després, els carrers il·luminats de Categoria A, també els millors ninots de secció i, finalment, els premis del concurs de presentació. La JCF ha destacat la presència d'”un gran nombre d’artistes fallers i falleres que han acompanyat a les respectives comissions per a recollir eixe premi al millor ninot de la secció”.

Un dels més esperats, l’artista de Borriana (Castelló) Vicent Martínez, ha recollit el premi amb la comissió de Cuba-Literato Azorín. La proposta a ninot indultat que Martínez va presentar a l’Exposició del Ninot 2020 feia una crítica a la violència masclista i va captivar als membres del jurat.

Respecte als carrers il·luminats, en la Categoria B cal recordar que la triomfadora va ser la comissió de Duc de Gaeta-la Pobla de Farnals i en la Categoria A, la falla Cuba-Puerto Rico. El premi a la millor presentació major, que es va donar a conéixer el mes de març, va anar per a la Falla Av. Regne de València-Duc de Calàbria.

Després d’un xicotet descans, i ja passada la meitat del matí, ha sigut el moment que els i les infantils falleres prengueren protagonisme en l’acte. Ha fet així entrada al pati del Palau la Fallera Major Infantil de València, Carla García, acompanyada de la seua Cort d’Honor, amb les 13 xiquetes amb els seus vestits de valenciana i la respectiva mascareta per a complir amb tots els protocols establits.

Els xiquets i xiquetes recollien els diferents premis organitzats per JCF, com per exemple els de millor ninot infantil de secció, els premis de la Cavalcada del Ninot i els premis a la millor presentació infantil. L’artista faller Grego Acebedo ha recollit amb la comissió de Conde de Salvatierra-Cirilo Amorós el ‘palet’ que acreditava que el seu ninot era el millor de la secció especial de les falles de València 2020.

Moltes comissions han assistit per a recollir els premis que la Cavalcada del Ninot els va deixar, com a Arxiduc Carles-Chiva; Garcia Lorca-Oltà o Albacete-Marvà. Han tancat l’acte els membres de Na Jordana, que llueixen el premi a la millor presentació infantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 10 =