25n
25N
25N

València, entre les ciutats que registra millors dades durant el confinament

València, entre les ciutats que registra millors dades durant el confinament
03/05/2020 -

València és una de les ciutats amb menor índex (percentatge de persones que no ixen de casa en tot el dia) de confinament d’Espanya, ja que la mitjana de persones que no ixen de casa és del 33%. A aquesta conclusió
ha arribat la firma de geolocalització i Big Data, Satya Insights, després d’analitzar el comportament de la població de les deu ciutats més grans d’Espanya.

En concret, l’evolució de l’estat de confinament ha estat lligada al comportament de la COVID-19 a la ciutat. En concret, València va aconseguir el major percentatge (35%) de persones que no van eixir de casa durant la tercera i quarta setmana, època en la qual el Govern va decretar la “hibernació de l’economia”. Així, el mínim va arribar la sisena setmana (sense incloure el diumenge), quedant-se per davall del percentatge de la primera setmana de confinament.

“A mesura que es disminuïen els contagis a València, hem pogut registrar com els valencians han experimentat una relaxació del confinament, la qual cosa ha provocat que disminuïsca el percentatge de persones que romanen a casa durant tot el dia”, assenyala Pablo Reaño, CEO de Satya Insights.

El 78% dels valencians no es va allunyar del seu domicili

El 78% dels valencians no es va allunyar del domicili més d’un quilòmetre durant les setmanes de confinament, segons les dades de la firma. En concret, i fent la mitjana, un 37% es va allunyar menys de 20 metres del domicili particular; un 21% va eixir a 50 metres del seu habitatge; un altre 20% es va allunyar sense depassar el quilòmetre; i, finalment, el 20% va sobrepassar el quilòmetre.

Davant aquest comportament, la firma dedueix que les persones que a penes van recórrer 50 metres són les que van baixar a tirar el fem o a realitzar una activitat similar. Mentre que les qui van realitzar un trajecte d’entre 50 a 1.000 metres són les qui van anar a fer la compra. En canvi, les persones que van recórrer més d’un quilòmetre, són, en la seua majoria, persones que van acudir al seu lloc de treball habitual.

Metodologia

Aquestes dades s’han aconseguit gràcies a una campanya de monitoratge totalment anònim de dispositius mòbils, llançada amb l’objectiu de conéixer la mobilitat dels espanyols i analitzar el seu impacte en l’evolució dels contagis. “Així, estem publicant amb clau informació periòdica perquè empreses i autoritats puguen tindre-la en compte
en les decisions que han de prendre en aquesta desescalada”, explica el CEO de Satya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =