25n
25N
25N

València entrarà en el top ten de hubs tecnològics europeus

València entrarà en el top ten de hubs tecnològics europeus
15/02/2019 -

La plataforma VLC Tech City ha presentat el seu primer informe estratègic en el qual ha exposat les línies d’actuació a seguir per a posicionar-se en el top ten de hubs tecnològics europeus en menys de 5 anys. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «València té tot el potencial per a convertir-se en la ciutat de referència de la innovació del Mediterrani i s’ha transformat, així, en un focus d’atracció per a promoure la inversió, reclutar talent i crear projectes tecnològics de primer orde».

La nova plataforma, impulsada a través de l’agència de desenvolupament local València Activa, té la missió de dinamitzar, potenciar i fomentar la col·laboració de tots els agents tecnològics, empresarials i socials per a posicionar València com a pol tecnològic, de forma que, a més, siga el representant de l’ecosistema emprenedor.

Del pla estratègic de VLC Tech City, desenvolupat amb la col·laboració de totes les entitats que formen part de la iniciativa, es desprén que les principals fortaleses de València per a convertir-se en un pol tecnològic de referència a escala europea són les seues pròpies característiques socioculturals i geoestratègiques com a ciutat.

Així mateix, també destaquen la gran diversitat d’agents amb què compta, com a universitats de prestigi, una àmplia xarxa de centres tecnològics i l’alta col·laboració publicoprivada, la motivació de l’ecosistema emprenedor i la resta d’agents socials, així com la creixent existència de professionals amb una alta qualificació professional i talent creatiu que naix en les universitats de la ciutat.

En l’apartat d’oportunitats s’ha identificat un context polític favorable respecte a les ciutats que són competència, l’explosió de nous sectors econòmics, l’atractiu i el reconeixement mundial de la ciutat i la flexibilitat d’un projecte en evolució on prevalga la col·laboració publicoprivada.

València compta ja amb gran part de les característiques que comparteixen els principals pols tecnològics mundials, com l’existència de possibilitats de finançament i consultoria, unes infraestructures excepcionals, oficines i espais a preus raonables, incubadores d’empreses i centres tecnològics, espais de coworking, una comunitat de Business Angels i centres de startups i inversors.

La ciutat també ofereix un ambient de vida atractiu al qual s’uneixen uns lloguers i costos de vida raonables, i compta amb la presència d’universitats de reconegut prestigi en assignatures STEAM (sigles en anglés de ‘ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques’). A més, l’Administració local brinda suport institucional a través de diverses línies d’assessorament i ajudes, tant en les fases de creació com de consolidació, i fomenta la col·laboració publicoprivada per a avançar amb passos ferms cap a l’economia del coneixement.

«Des de l’Ajuntament continuarem facilitant els processos perquè les entitats, tant nacionals com internacionals, puguen establir-se a la nostra ciutat i puguen retenir talent i generar ocupació de qualitat», ha afirmat Sandra Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + tretze =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus
el puig