València encarrega un estudi sobre l'impacte econòmic del sector audiovisual

València acull este cap de setmana la III Trobada d'Acadèmies de Cinema i Audiovisual d'Espanya i Portugal

Guardar

0226 -Gómez i Ibáñez Acadèmies cine (2)
0226 -Gómez i Ibáñez Acadèmies cine (2)

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha encarregat l'elaboració d'un estudi d'impacte econòmic sobre l'efecte que l'activitat de rodatges té cada any a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, durant la presentació de la III Trobada d'Acadèmies de Cinema i Audiovisual, que se celebra a València aquest cap de setmana.

Gómez ha presentat aquesta III Trobada, acompanyat per la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'Institut València de Cultura, José Luís Moreno, i el president de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Pep Llopis. La trobada reunirà representants de l'Acadèmia Portuguesa de Cinema, la Academia del Cine Aragonés, la Asociación de Escritoras y Escritores Cinematográficos de Andalucía (ASECAN), la Acadèmia de Cinema Català, la Academia del Cine Asturiano, la Fundación Aula de Cine, la Col·lecció Josep Maria Queraltó i l'Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.

Tal com ha explicat Sandra Gómez, «volem tindre una radiografia sobre la contribució del sector a l'economia de la ciutat i detectar com podem continuar creixent de la mà del sector. Per a això, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmics encarregarem un estudi d'impacte econòmic que ens oferisca una informació ajustada», ha anunciat la vicealcaldessa. Aquesta iniciativa s'emmarca en la línia impulsada des de l'Ajuntament de consolidació de València com a plató cinematogràfic, que permeta acollir tot tipus de rodatges i treballs audiovisuals. «De fet –ha explicat Gómez- gràcies a la creació de la Film Office, la nostra ciutat ha passat d'unes xifres, com les de 2015 en què es va atendre 22 consultes de les quals només 14 van concloure en rodatges, a les 381 consultes ateses l'any passat, 2019, de les quals 232 es van traduir en rodatges».

«En total –ha continuat la delegada- des que ens vam posar en marxa la Film Office en 2015 s'ha atés un total de 1.315 consultes de les quals s'han convertit en rodatges 754, és a dir, quasi el 60%». Segons una estimació elaborada des de la Fundació Visit València, amb informació aportada pels professionals, en aquest període el retorn econòmic rondaria els 8,5 milions d'euros. «Per tant, és evident que tenim una oportunitat d'obtindre impactes econòmics sobre l'economia de la nostra ciutat que promoguen el consum, l'ocupació i, també, el turisme de qualitat a la recerca d'una oferta cultural», ha conclòs.

VISIBILITZAR EL SECTOR AUDIOVISUAL VALENCIÀ

Sandra Gómez ha defensat el sector audiovisual «com una indústria que aporta riquesa i un alt valor afegit, la cultura», i ha subratllat que aquesta trobada d'acadèmies de cinema «és una oportunitat per donar visibilitat al sector i anar de la mà en aquest projecte de situar València com un plató de rodatge, atractiu no sols pel seu clima, els seus 300 dies de sol i les seues localitzacions úniques, sinó pels grans professionals que treballen ací».

En semblants termes s'ha manifestat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que aquesta trobada «ha de convertir-se en eina perquè acadèmiques i acadèmics de tota Espanya coneguen de primera mà tota l'agitació que viu l'audiovisual valencià». «En els últims anys, la ciutat de València no ha deixat d'implementar jornades de rodatge tant cinematogràfic com publicitari, de televisió o publicitat, i en eixe context era molt important remarcar l'aspecte tècnic de tota la gestió que està impulsant el sector», ha conclòs.

Tant el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'Institut València de Cultura, José Luís Moreno, com el president de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Pep Llopis, han agraït el suport de l'Ajuntament, i han subratllat la necessitat de «reforçar la relació amb el sector audiovisual local, nacional i internacional». Llopis ha detallat les activitats previstes al voltant de la trobada, que es poden consultar a la pàgina web de l'acadèmia. L'acadèmia valenciana és la més jove de les que es reuniran aquest cap de setmana, del 28 de febrer a l'1 de març, al Centre Cultural La Nau (Aula Magna).

Destacats