caixa popular

'València en Bici' presenta una proposta per a connectar el Jardí del Túria amb La Marina

‘València en Bici’ es va reunir amb Joan Ribó per a presentar-li la seua proposta de cicle-carrer

facebook.com/valenciaenbici/

'València en Bici' presenta una proposta per a connectar el Jardí del Túria amb La Marina
30/01/2018 -

L’augment dels carrils bici a València i la millora de les connexions existents, juntament amb una major conscienciació, per part de la ciutadania, d’utilitzar mitjans de transport més sostenibles ha generat que el nombre d’usuaris de l’anell ciclista de València augmente considerablement en els últims mesos. Una nova forma de desplaçar-se per la ciutat que no solament cerca crear una València molt més amigable, sinó que, amb els nous projectes de carril bici per a aquest 2018, es continuarà completant una de les infraestructures més importants del cap i casal que, sens dubte, ha canviat el nostre concepte de ciutat.

La societat també s’ha bolcat en la cerca de mesures per a facilitar una mobilitat més sostenible per València. Així, el col·lectiu València en Bici‘ es va reunir amb l’Alcalde de València, Joan Ribó, així com l’edil Pilar Soriano i un assessor del regidor de Mobilitat, Guiseppe Grezzi, per a presentar-los la seua proposta de connexió del Jardí del Túria i l’Albereda amb La Marina de València a través del carrer Eivissa, que farà molt més fàcil la convivència entre vianants, runners, ciclistes i vehicles.

València Extra ha parlat amb Fernando Mafe, responsable de la proposta de ‘València en Bici’, que ens han explicat, amb detall, en què consisteix aquest projecte que connectaria l’antic llit del riu Túria amb el mar sense necessitat de comptar amb un gran pressupost econòmic. ‘El que hem proposat en la reunió és realitzar una xicoteta intervenció per a compartir l’asfalt amb els vehicles, és a dir, una espècie de cicle-carrer. Fa, aproximadament, un any que detectem que quan s’acaba el riu Túria, per la part sud, i per l’Albereda s’acaba de colp. A més, el projecte de connectar el Jardí del Túria amb el mar està parat i, encara que existeix la voluntat de dur-ho a terme, requereix la inversió de temps i diners, ja que l’estructura és complexa, es necessita que es realitze el soterrament de les vies, etc. Així, el que nosaltres proposem és una intervenció puntual, que no requereix grans inversions econòmiques, i que crearia aquesta connexió amb La Marina’.

D’aquesta manera, Fernando Mafe ha detallat que les mesures que es van proposar van ser ‘la col·locació d’indicacions al final del Jardí del Túria per a indicar el trajecte cap a la Marina; que es rebaixe la vorera i es col·loquen senyals en eixir del parc; que es pinten marques viàries en la carretera pel carrer Eivissa, a manera de cicle-carrer; a continuació, s’arriba a un solar en mal estat, per la qual cosa demanem que es compacte el terreny, uns 20 metres, per a poder continuar amb la ruta. Quan arribem a l’avinguda Balears, ja tenim el carril bici que connecta amb La Marina’.

Una proposta que milloraria la convivència entre vehicles, vianants i ciclistes, i que també ha alçat les queixes d’altres col·lectius per la reunió que van mantenir amb Ribó. No obstant això, davant les crítiques, Fernando Mafe ha deixat clar que ‘nosaltres hem sol·licitat la reunió com ho fa qualsevol veí, és a dir, sol·licitant-la per escrit i esperant el nostre torn. No volem entrar en aquest joc, ja que nosaltres pensem més a proposar que a protestar’.

A continuació, us deixem el vídeo que han creat des de ‘València en Bici’ per a explicar en què consisteix la proposta presentada:

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris