"No s'havia fet tant per la bici en tan poc de temps"

’València en Bici’ proposa millores i nous carrils bici per a la pròxima legislatura

Guardar

carril-bici
carril-bici

A poc més d'una setmana per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, el col·lectiu 'València en Bici' ha fet una valoració positiva de tot el que s'ha aconseguit en matèria de mobilitat en aquests quatre anys. "Estem molt contents de com s'ha treballat en aquesta legislatura. No s'havia fet tant per la bici en tan poc de temps". Amb aquestes paraules, Fernando Mafe de 'València en Bici' considera que el balanç és positiu per a la ciutat, encara que encara queden línies en les quals continuar treballant.

En aquest sentit, des del col·lectiu proposen la creació d'un Pla Director útil i participatiu per a projectar aquells carrils bici que són necessaris per a la ciutat. "És cert que, actualment, comptem amb carrils bici de qualitat, però és important comptar amb un pla que marque en quines parts de la ciutat són també necessaris", al mateix temps que demanen que, per a la pròxima legislatura, es concloguen els carrils bici de l'Avinguda del Cid, la remodelació del de l'Avinguda del Port o els de Primado Reig i les Grans Vies.

I és que els carrils bici cada vegada guanyen més adeptes. Sense anar més lluny, fa tan sols un parell de mesos, l'anell ciclista batia un nou rècord d'usuaris fregant els dos milions de persones que, cada dia, fan ús d'aquesta infraestructura per a desplaçar-se per la ciutat. Llavors, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, assegurava que l'anell ciclista no solament s'ha convertit en "un símbol de València", reconegut a escala europea, sinó que, a més, "ha marcat un abans i un després a l'hora d'entendre la mobilitat a la ciutat".

I aquest anell ciclista ha d'anar creixent. Per això, des de 'València en Bici', proposen abordar un projecte ambiciós, però que milloraria notablement el ciclisme d'oci i familiar. "És necessari abordar el carril bici del passeig marítim. Quan es va projectar en el seu moment la façana marítima, creiem que es va fer amb un pla pobre, que ja estava desfasat. I el resultat ha sigut un carril bici inconnex i amb trams incòmodes i confusos que, a més, s'omplen constantment d'arena, encara que es netege sovint".

"És cert que el tram de Natzaret se solucionarà amb el Parc de Desembocadura, i que ja hi ha damunt de la taula un projecte per a arreglar el traçat de la façana litoral. No obstant això, també és necessari abordar el tram de la platja Les Arenes, que és molt desigual, i la connexió amb Alboraia, ja que en eixe punt desapareix el carril bici", al que han afegit que "una ciutat com València, de costa, i amb el fenomen turístic, ha de comptar amb un carril bici que estiga a l'altura".

Així i tot, remarquen la importància del treball que s'ha dut a terme en aquests quatre anys des de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de València i, com van recordar en una anterior entrevista amb València Extra, en relació a aquelles formacions polítiques, com a PP i Ciutadans, que parlen de la reversió dels carrils bici "conflictius", València està avançant en un model de ciutat que aposta per la sostenibilitat i per retornar l'espai al vianant. Per això, asseguren, "els únics carrils bici que cal replantejar són aquells que es van fer en passades legislatures que estan mal dissenyats".

Arxivat a:

Destacats