25n
25N
25N

València en Bici demana la pacificació de la Plaça de l'Ajuntament mentre arriba la peatonalització

Ja s’ha adjudicat l’empresa encarregada de realitzar el procés de consulta ciutadana sobre la nova imatge de la Plaça de l’Ajuntament

València en Bici demana la pacificació de la Plaça de l'Ajuntament mentre arriba la peatonalització
25/06/2019 -

La conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament de València continua sent una de les actuacions més esperades. Tant és així que des de diferents col·lectius, com València en Bici, ja han començat a demanar al Consistori que es comence a treballar per a pacificar el trànsit, mentre es posa en marxa el projecte de peatonalització per al qual encara caldrà esperar, encara que ja s’hagen donat a conéixer alguns avanços.

L’empresa Paisaje Transversal S.L. és l’empresa a la qual se li ha adjudicat la realització de la consulta ciutadana que es durà a terme amb l’objectiu de preguntar a valencians i valencianes quina imatge els agradaria que projectara la nova plaça de l’Ajuntament, però també perquè, quan isca el procés de consulta, es tinguen en compte qüestions importants, com el lloc en el qual es plantarà la Falla municipal.

Des de la seua posada en marxa, que encara es desconeix la data, l’empresa tindrà un termini de sis mesos – quatre mesos per a la consulta ciutadana i dos per a l’elaboració de l’informe de conclusions – per a finalitzar aquest procés participatiu. No obstant això, des de València en Bici assegura que “és moment d’actuar. La Plaça de l’Ajuntament necessita ja una intervenció”.

En aquest sentit, demanen al Consistori que realitzen una intervenció tàctica. “Amb molt pocs diners, i fent ús de jardineres, bancs i altres elements es pot dissenyar un entorn més amable de la plaça mentre es planifica una urbanització definitiva” perquè, afigen, “aquest tipus d’actuacions, que es realitzen en altres ciutats, serveix perquè els urbanistes, encarregats d’elaborar el projecte final, puguen observar i analitzar què està ocorrent per a, després, afinar més el projecte i que siga més adequat”.

Una proposta que busca crear una ciutat més amable, i que seguiria la línia d’altres actuacions blanes que s’han dut a terme, per exemple, al voltant de la Llotja. “L’urbanisme no sempre cal fer-lo a base de ciment i planificació per a haver d’estar esperant anys, com ha ocorregut amb la Plaça de la Reina, sinó que mitjançant l’urbanisme tàctic es pot pacificar l’espai” a l’espera que es duga a terme el projecte de peatonalització definitiu, han conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + dos =