25n
Orgull
Orgull

València en alerta, hui, per fortes pluges i tempestes

València en alerta, hui, per fortes pluges i tempestes
17/08/2018 -

Un total de 17 províncies de set comunitats autònomes estan aquest divendres en alerta groga i taronja –‘risc’ i ‘risc important’, respectivament– per fortes pluges i tempestes, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, Almeria, Granada, Jaén, Osca, Albacete, Conca, Lleida, Alacant, Castelló, València, Menorca i Múrcia presenten alerta groga per tots dos fenòmens –pluges i tempestes–, mentre que el risc s’eleva a alerta taronja per fortes pluges a Barcelona, Girona, Tarragona, Eivissa i Formentera i Mallorca.

Aquest divendres es preveu un predomini de cels nuvolosos amb precipitacions en l’àrea cantàbrica i alt Ebre, remetent en la segona meitat del dia. A més, es preveu cels nuvolosos en l’àrea mediterrània, Balears, est d’Aragó i de Castella-la Manxa, sud del sistema Ibèric i serres del sud-est peninsular, amb ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes i acompanyades de calamarsa. L’AEMET no descarta que a Balears, Catalunya i Osca siguen puntualment molt fortes.

Amb menor probabilitat i intensitat, les precipitacions també podrien afectar ocasionalment a altres zones de la meitat oriental peninsular i sistema Central. A més, es preveu un predomini de poca nuvolositat o d’intervals de núvols alts en la resta de la Península. En el nord de Canàries es preveuen probables pluges ocasionals.

D’altra banda, les temperatures diürnes aniran en descens en la meitat nord peninsular, notablement al voltant de l’alt Ebre, i aniran en augment en l’extrem sud-oest. Les temperatures nocturnes, en general, aniran en descens.

Es preveu règim d’alisis a Canàries i vent de component nord en bona part de la meitat nord peninsular i est de Balears i de component est en el sud de l’àrea mediterrània, amb llevant en l’Estret. Ratxes fortes en zones de tempesta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 7 =