25n
25N
25N

València elimina les cambres de gas i eutanàsia per a gossos de Benimàmet i les reconverteix en sales de cura i clínica veterinària per a gats

Glòria Tello: “Canviem la mort i el sacrifici, per la vida, la salut i la cura dels gats abandonats”

València elimina les cambres de gas i eutanàsia per a gossos de Benimàmet i les reconverteix en sales de cura i clínica veterinària per a gats
08/09/2020 -

L’Ajuntament de València ha començat ja les obres en el refugi d’animals de Benimàmet per a eliminar la cambra de gas, la sala d’eutanàsia i la cambra frigorífica, totes elles dedicades abans al sacrifici d’animals, especialment de gossos, per a transformar-les en zona de cura de gats i clínica veterinària vinculada als felins allí albergats.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha explicat que amb esta intervenció “l’Ajuntament compleix el seu objectiu de Sacrifici Zero”. “Per això, eliminem estes cambres i les condicionem per a transformar-les en zona de cura per a gats i clínica per a ells. L’eutanàsia només ha d’aplicar-se per motius humanitaris, salut pública, sanitat o seguretat, però mai a causa de falta d’espai. Amb esta acció donem resposta a la preocupació cada vegada major que mostren la ciutadania per la cura i el benestar dels animals”, ha dit la regidora Glòria Tello.

L’espai, a més, estarà dotat d’una zona d’esbarjo exterior per als gats, en la que es col·locarà una malla exterior per a delimitar la zona. Així, els gats guanyaran un espai de 23,71 metres quadrats, a raó del que abans ocupava la zona que distribuïa el pas (10,52 m²), l’habitació d’eutanàsia (9,47 m²), cambra de bombones (2,87 m²), cambra frigorífica (3,66 m²) i la cambra de gas (7,19 m²).

En la intervenció, a més, es faran altres actuacions, com les obres de manteniment en les que es substituiran els revestiments interiors de parets de la dependència d’inspecció veterinària, la col·locació de mobiliari de paret en la clínica i laboratori i el canvi de la il·luminació en dos dependències administratives.

D’altra banda, també es duran a terme determinats treballs de manteniment en les instal·lacions de sanejament actuals amb la col·locació d’un embornal lineal en la zona destinada al netejat i secat del material utilitzat pels animals. Se subdividirà esta zona en tres àrees de llavat i secatge. Les obres tenen un cost de 33.595,48 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =