25n
25N
25N

València elabora una guia psicològica per suportar millor la crisi pel coronavirus

Els consells, preparats per psicòlegs de Salut Laboral, “s’adrecen al personal municipal, però són també útils per al conjunt de la ciutadania”, ha destacat Notario

Arxiu

València elabora una guia psicològica per suportar millor la crisi pel coronavirus
28/03/2020 -

Els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament de València compten des d’este divendres amb una guia de consells i suggeriments per ajudar a suportar millor la situació actual, en plena crisi sanitària, social i econòmica per l’expansió del coronavirus. “Són idees que ens poden ajudar a sentir-nos millor en estos temps d’incertesa i així mantindre l’ànim tan bé com ens siga possible”, ha explicat la regidora de Recursos, Luisa Notario.

La guia de consells “permet afrontar amb ferramentes d’utilitat tant per al personal municipal com per a la resta de la ciutadania una situació que és del tot extraordinària, amb l’allau de sentiments que això provoca”. S’explica així que puguen sorgir emocions o pensaments poc habituals, segons cada persona, com ara sentir preocupació, incertesa, por, ansietat o fins i tot positivisme per les oportunitats que es generen. “Estos consells fan possible que prenguem el control sobre com afrontar la nova situació”.

Les propostes van encaminades a “traure el millor de cadascun de nosaltres”, perquè s’ocupen de la salut psicològica i emocional dels treballadors i treballadores. Per exemple, es planteja la necessitat de regular la informació a la qual s’accedix, tenint en compte les fonts oficials d’informació així com les ferramentes més útils per informar-se’n. També s’explica la importància de tindre ocupada la ment i fer exercici, preocupar-se pel moviment. Les respiracions pausades o la meditació, que pot ajudar a asserenar-se, calmar les emocions i millorar l’atenció, són altres de les iniciatives proposades. D’altra banda, hi ha consells per abordar esta situació quan s’està en companyia de xiquets, xiquetes i adolescents i es recomana paciència, limitar al màxim en les relacions a distància el temps dedicat al coronavirus i elaborar rutines per als dies de confinament.

Esta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’accions desenvolupades per l’Ajuntament, en general, i pel servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, en particular, per protegir la salut del personal municipal durant la crisi sanitària generada per l’expansió del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 5 =