25n
25N
25N

València donarà fins a 20.000 euros per reformar un pis buit i posar-lo en lloguer a un preu assequible

L’Ajuntament pretén dinamitzar d’aquesta manera el mercat del lloguer i fer front als desbaratats preus que s’estan implantant a la ciutat

València donarà fins a 20.000 euros per reformar un pis buit i posar-lo en lloguer a un preu assequible
25/02/2020 -

La ciutat de València continua sumida en una escalada insostenible del preu del lloguer. Per això, l’Ajuntament ha aprovat una nova línia de subvencions amb la qual busca dinamitzar el mercat de l’habitatge a preus més assequibles: donarà fins a 20.000 euros d’ajudes per pis als xicotets tenedors que vulguen reformar els seus habitatges buits i posar-les en lloguer a un preu més assequible.

La regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, ha explicat que el Pla Reviure es posarà en marxa en el primer semestre de l’any, i que les subvencions estaran destinades molt concretament a les reformes de la cuina, del bany o de l’aïllament tèrmic.

De la mateixa manera, tan sols podran accedir a elles el xicotets tenidors, és a dir, aquells que no compten amb més de tres o quatre pisos en tota la ciutat. Amb aquesta mesura, el consistori vol evitar que siguen les grans empreses o bancs les que acaparen el total de l’import.

Els propietaris que decidisquen acollir-se a aquest pla acceptaran que siga l’Ajuntament qui fixe el preu dels seus habitatges, però el cobrament del lloguer serà íntegrament per a ells. De la mateixa manera, el consistori també es compromet a garantir el pagament mensual, la qual cosa dóna més estabilitat i garanties a la transacció.

El Pla Reviure comptarà enguany amb una dotació de dos milions d’euros, la qual cosa assegurarà la reforma i posada en lloguer d’uns 100 o 120 habitatges nous. D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén incrementar l’oferta de lloguers a la ciutat de València i, sobretot, garantir l’accés a l’habitatge de les persones amb els ingressos més baixos. Tot això, a més, amb un benefici per als propietaris originals de les residències.

“Aquesta iniciativa suposarà aprofitar tots els recursos que posseeix l’Ajuntament de València per a generar treball, posar en el mercat del lloguer els habitatges actualment buits i facilitar preus justos a les persones que tenen un treball i que busquen un habitatge a la ciutat” declarava la regidora d’Habitatge.

Per part seua, l’alcalde de València Joan Ribó ha volgut deixar ben clar que aquests habitatges “no són de protecció social ni contra l’exclusió” sinó que el pla respon a una problemàtica generalitzada i que afecta diferents sectors de la societat. “L’objectiu són els mileuristes, una mica pensat per a joves, però no exclusivament” conclou.

Escalada dels preus sense precedents en el lloguer

L’Associació d’Immobiliàries de la Comunitat Valenciana va publicar recentment dades sobre el preu del lloguer a la ciutat de València. Concretament, en l’últim trimestre de 2019 els lloguers van pujar un 11,96% respecte al mateix període de l’any anterior. El lloguer mitjà se situa, ara mateix, en una mitjana de 739 al mes euros en tota la ciutat.

Segons Fotocasa, a la fi de l’any 2019 el metre quadrat a la ciutat de València va tocar els 10,36 euros, quasi el doble que l’any 2014. La xifra és particularment alarmant perquè sobrepassa al màxim històric registrat l’any 2008 durant la bambolla immobiliària: 8,83 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 6 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus