25n
25N
25N

València digitalitza el turisme adaptant la seua tourist card a la tecnologia smartcity

Fuset i García presenten la digitalització de les targetes turístiques, amb més de 90.000 persones usuàries anualment, que oferirà millores als visitants i a la gestió estratègica intel·ligent.

València digitalitza el turisme adaptant la seua tourist card a la tecnologia smartcity
06/06/2020 -

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, juntament amb el regidor de Turisme, Emiliano García, han presentat hui l’última aposta del consistori valencià per la digitalització del turisme i la consolidació de València com a ciutat Smartcity. La iniciativa municipal aposta per la digitalització de la València Tourist Card que permetrà “un control òptim dels usos de les més de 90.000 targetes que anualment utilitzen els turistes a la nostra ciutat, provocant una millora en l’eficiència en la gestió i prestant un millor servici als turistes”.

Gràcies a la digitalització d’estes targetes els visitants podran, a partir d’ara, rebre “servicis personalitzats i d’alt valor afegit”, com ara avantatges en el transport públic -gràcies a la interoperabilitat aconseguida amb la targeta Mòbilis- així com rebre descomptes en multitud de restaurants i esdeveniments culturals o notificacions personalitzades sobre aglomeracions o els millors moments per a acudir a diferents esdeveniments a la ciutat. A més el projecte també permet millorar la traçabilitat dels turistes, “la qual cosa permetrà un major coneixement a l’ajuntament per a la presa de decisions estratègiques i operatives amb la finalitat de millorar els servicis i ser més competitius”.

Fuset ha explicat que esta iniciativa, que inicialment compta amb quatre quioscos intel·ligents expenedors i 43 punts d’utilització, que seran progressivament ampliats, “serà especialment important per a superar la crisi del coronavirus des de la digitalització d’un sector econòmic clau com és el turisme per a València” i ha recordat que “es tracta d’una de les 17 iniciatives pilot en el marc del projecte smartcity ImpulsoVLCi, seleccionat per Red.es i amb suport de fons europeus, que consolida València com a ciutat intel·ligent millorant la qualitat de vida de la ciutadania i dels visitants”.

Per part seua, el regidor de Turisme, Emiliano García, ha explicat que este projecte “ens permetrà recopilar gran quantitat d’informació sobre els hàbits i patrons de consum dels nostres visitants. Tots els projectes vinculats al big data aporten gran valor atés que la informació és una eina imprescindible per a un turisme més sostenible, més amable i més integrat en la ciutat. Així mateix, ens permetrà oferir cada vegada una experiència més enriquidora per a qui ens visita i realitzar un millor seguiment dels usos que els turistes facen de la Tourist Card”. A més, ha afegit, “l’evolució tecnològica ens permetrà que els turistes no hagen d’intercanviar la targeta en cada lloc que visiten i que siguen autosuficients per a utilitzar la targeta en les màquines habilitades, la qual cosa és molt important en este context post-covid”.

La iniciativa, que estarà “plenament operativa” per a rebre el turisme permés per la desescalada, s’inicia amb quioscos intel·ligents en les oficines turístiques de la Plaça de l’Ajuntament i el carrer de la Pau, així com en l’aeroport i l’estació de l’AVE Joaquín Sorolla. Entre els 43 punts inicials on esta targeta digital podrà ser utilitzada, “gràcies a la col·laboració de diferents administracions i institucions públiques i privades”, destaquen alguns dels principals punts d’afluència turística de València com són la Llotja, el Museu Faller, les Torres de Serrans i les de Quart, l’Almoina, la Catedral de València, el Museu Nacional de Ceràmica, l’IVAM, el Museu L’Iber, el Jardí Botànic o els diferents espais de la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

Fuset ha avançat que la digitalització del turisme serà també un dels eixos de la nova versió d’AppValència, disponible gratuïtament en Android i iOS, “que es renovarà en les pròximes setmanes”, així com d’altres iniciatives contemplades en el projecte ConnectaVLCi, igualment seleccionat per Red.es per a rebre fons europeus i que “continuarà impulsant la transformació digital de la ciutat i de sectors claus en l’economia local com este”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =