25n
25N
25N

València mostra el seu suport en el Dia Mundial de la lluita contra el VIH i la SIDA

València mostra el seu suport en el Dia Mundial de la lluita contra el VIH i la SIDA
01/12/2020 -

El regidor de Salut, Emiliano García, ha participat en la lectura d’un manifest pel Dia Mundial de la lluita contra el VIH i la SIDA, que ha tingut lloc en l’Hemicicle del Consistori. El regidor ha afirmat que per al Govern Municipal és una prioritat “detenir noves infeccions, evitar les morts per sida i acabar amb l’estigma i la discriminació” així com aconseguir “que tota la ciutadania tinga accés als servicis de prevenció, tractament, atenció i suport relacionats amb el VIH”.

A l’acte han acudit també les regidores de Gestió de Recursos i Servicis Socials, Luisa Notario i Isabel Lozano, així com el regidor de Ciutadans Fernando Giner. A continuació membres de diferents associacions com ComitéVLC, Lambda, Àmbit, ASHECOVA, AVACOS-H o CALCSICOVA han llegit un manifest sota el títol “Que hui + que mai”. En ell han expressat la importància de continuar donant visibilitat a una malaltia que porta ja quasi 40 anys “entre nosaltres”. “Durant aquestes quasi quatre dècades s’estima que uns 76 milions de persones han contret la infecció pel VIH i al voltant de 33 milions de persones han mort”. El manifest ha destacat la importància de “no permetre que aquesta crisi s’acarnisse de nou amb les persones més vulnerables i que cap persona es quede arrere”, i ha sol·licitat als poders públics que articulen “mecanismes de protecció social que garantisquen l’accés a recursos bàsics per a aquestes persones”.

El confinament i la pandèmia s’ha “acarnissat” especialment amb les persones que pateixen aquesta malaltia, “que estan vivint aquesta realitat des de l’aïllament, la soledat i l’ocultació”.

Una altra de les de denúncies del manifest ha sigut “l’auge d’ideologies masclistes, homofòbiques, transfòbiques i xenòfobes, davant les quals diem des de la societat civil que no permetrem ni un pas arrere”. Emiliano García ha rebutjat la discriminació de les persones portadores de VIH o malaltes de SIDA i ha fet una crida “a no previndre’ns de les persones sinó de les nostres conductes”. García ha afirmat que malgrat la situació de crisi provocada per la covid-19 el Govern Municipal “no escatimarà esforços per aconseguir que es faça realitat el lema del manifest: hui més que mai, ni una persona arrere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =