25n
25N
25N

València commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

La taxa de mortalitat per càncer de mama ha disminuït un 13% des de l’any 2000 a la Comunitat Valenciana

València commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Com cada any, València celebra el 19 d’octubre el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra aquest tipus de càncer. És el tumor més freqüent en les dones occidentals, tant és així, que segons informa l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) 1 de cada 8 dones es veurà afectada per aquesta malaltia al llarg de la seua vida.

A Espanya s’han diagnosticat uns 32.825 nous casos enguany, dels quals al voltant de 3.400 s’han donat a la Comunitat Valenciana. No obstant això, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va informar aquest dimarts que des de l’any 2000 fins al 2016, la taxa de mortalitat per aquesta patologia ha anat disminuint de forma constant fins a situar-se en una mitjana del 13%.

Concretament, la taxa de mortalitat per a aquest tumor a la Comunitat Valenciana és de 24,92 morts per 100.000 dones, dos punts percentuals major que la taxa espanyola, que se situa en 22,7 i inferior a l’europea, amb un 32,9, segons les estimacions del Cancer Information System (ECIS) per a 2018.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat les millores en l’atenció així com els programes de prevenció contra el càncer de mama que s’impulsen des de la Conselleria, “en l’anàlisi de supervivència s’observa que al cap de 5 anys del diagnòstic el 85% de les dones estan vives. A menor extensió del tumor en el diagnòstic és major la supervivència, sent la supervivència en els tumors localitzats fins al 95%”. Per aquest motiu Barceló ha insistit en la participació de les dones en el programa de garbellat.

Així mateix, per a atendre a les famílies en els quals s’observa una agrupació de càncers de mama i ovari, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública també ofereix el Programa de Consell Genètic en Càncer, a través de la xarxa d’Unitats de Consell Genètic en Càncer que cobreixen el 100% de la població segons una sectorització establida per a tots els departaments de salut.

Actes en suport de les víctimes i famílies

Encara que els esdeveniments programats per l’AECC de València en la Plaça Pinazo i la Plaça de Bous han sigut ajornats a causa de les fortes pluges, s’ha mantingut la Fira del Corredor del Palau de Congressos de València. Durant avui i demà, de 10.00 a 20.00 hores, es podran visitar els diferents estands i participar en algunes de les accions que des d’AECC València s’han posat en marxa amb motiu d’aquest Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

Centres comercials com Bonaire i El Corte Inglés també col·laboraran en la campanya de recaptació posant en venda merchandising relacionat amb l’acció “Suma’t al rosa”, de la mateixa organització.

‘València Contra el Càncer’

A més, l’AECC torna a organitzar per tercer any consecutiu l’Acció Solidària ‘València Contra el Càncer’, un esdeveniment multitudinari que se celebrarà el pròxim 21 d’octubre amb el qual pretén omplir els carrers de ciutadans compromesos amb la promoció d’hàbits de vida saludable i la recaptació de fons per a la recerca contra el càncer.

La jornada arrancarà amb una carrera de 5.000 metres (9.00 h) i a més oferirà altres activitats esportives com una Master Class de espinning (en tres torns de 9.30 h a 12.30 h), una patinada popular (9.05 h), una marxa nòrdica (10.00 h) i una marxa a peu (10.05 h). El 100% dels ingressos obtinguts per les inscripcions es destinaran a projectes de recerca oncològica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − cinc =

Informacion coronavirus