25n
25N
25N

València ha destinat més d'1,3 milions per a evitar desnonaments

València ha destinat més d'1,3 milions per a evitar desnonaments
16/01/2019 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha informat que des del consistori s’ha destinat un total d’1.324.054,44 euros a ajudes d’emergència per evitar processos de desnonament a la ciutat de València. Concretament, s’ha intervingut amb 2.031 famílies en aquest sentit.

En ajudes d’emergència per a l’entrada en un nou habitatge de lloguer, l’Ajuntament ha aportat 91.464,39 euros i ha atés 125 unitats familiars. Aquestes ajudes consisteixen en el pagament, per part del consistori, de la fiança del lloguer i dels primers mesos de la mensualitat. Aquesta ajuda resol el problema que tenen algunes famílies que no poden fer front al desemborsament inicial de llogar un pis, però sí que poden afrontar amb normalitat les mensualitats posteriors.

Una altra ajuda que l’Ajuntament gestiona són les ajudes d’emergència per al pagament de deutes de lloguer i evitar, així, processos de desnonaments. En aquest cas han estat ateses 852 unitats de familiars i s’ha destinat per part del consistori fins a 655.378 euros a aquesta matèria.

Pel que fa a les ajudes per enfront de les despeses de la comunitat de veïns per evitar processos de desnonament per aquest motiu, la regidoria de Servicis Socials ha gestionat ajudes a un total de 484 unitats de convivència i ha destinat fins a 238.085,17 euros.

Així mateix, el consistori ha realitzat pagaments d’allotjaments alternatius habitacionals per pèrdua de l’habitatge a 535 unitats de convivència, el que ha suposat destinar un total de 284.757,87 euros fins hui dia.

D’altra banda, cal dir que hi ha desnonaments produïts per deute de subministraments bàsics que s’han paralitzat mitjançant la negociació amb l’empresa subministradora i el pagament del deute mitjançant ajuda d’emergència. Açò s’afronta a través de les ajudes contra la pobresa energètica, en la que l’Ajuntament ha invertit 668.000 euros distribuïts en 1.309 ajudes, només en l’any 2018. «L’objectiu és que a cap persona que no puga fer front a les factures se li talle l’accés a la llum, a l’aigua o el gas en la nostra ciutat», ha dit Castillo.

SERVICI D’INTERVENCIÓ EN LA PÈRDUA DE L’HABITATGE I OCUPACIÓ (SIPHO)

Paral·lelament a aquestes ajudes, l’Ajuntament disposa d’un equip, que pertany a la Regidoria de Servicis Socials, format per advocats, mediadors i sociòlegs. Proporciona, a les persones afectades per un procés de desnonament, assessorament i informació sobre els drets reconeguts per la llei, ja siga per una situació d’impagament de les quotes hipotecàries, de deutes del lloguer o d’ocupacions.

En aquest servici s’adopten les mesures d’intermediació personalitzades que resulten possibles per millorar la situació dels afectats. En el cas que no siga possible arribar a un acord per paralitzar el desnonament i s’arribe a la data de llançament, el Sipho realitza les últimes negociacions i es coordina amb els centres municipals de Servicis Socials perquè s’acompanye a les famílies afectades. Han estat ateses per aquest servici 270 persones.

D’altra part, el consistori ha emés informes socials per a la negociació amb les entitats mediadores dels bancs per a la consecució d’un lloguer social en 43 casos més. Ací, cal assenyalar que s’han obtingut la totalitat d’aquests lloguers socials a través del Banc Sabadell.

També s’ha emés informes socials per a sol·licitar un procediment d’urgència a l’EVHA (Conselleria d’Habitatge) per procediment d’urgència a 45 persones. Durant el 2018 es van adjudicar 6 habitatges de l’EVHA per procediment d’urgència i estan previstes en breu dos més. Pel que fa a l”habitatge municipal per a casos de desnonaments s’ha assignat habitatges a cinc unitats familiars. D’ací a poc temps es preveu assignar sis més.

L’AJUNTAMENT HA AUGMENTAT PER PRIMERA VEGADA, DESPRÉS DE 10 ANYS, EL PARC D’HABITATGE SOCIAL

En 2017, per primera vegada en deu anys, l’Ajuntament de València ha augmentat el parc d’habitatge social destinat a famílies en situació de vulnerabilitat a través de la regidoria d’inserció sociolaboral. València tan sols comptava amb 97 habitatges socials a tota la ciutat, una xifra que situava el «cap i casal» a la cua d’inversions en aquest tipus d’infraestructures per als col·lectius més vulnerables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 13 =