caixa popular

València desenvolupa el projecte SUMPORT que integra el port i la ciutat

València desenvolupa el projecte SUMPORT que integra el port i la ciutat
31/07/2017 -

Aquesta iniciativa s’inclou dins del programa europeu Interreg Med, i juntament amb València hi participen altres ciutats portuàries de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània. El projecte compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València. També desenvoluparà dues iniciatives pilots: una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació per als treballadors del Port per a compartir els seus vehicles.

L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, a través de Las Naves i la Fundació ValenciaPort, són els encarregats de desenvolupar el projecte SUMPORT, amb l’objecte de millorar la sostenibilitat, mobilitat, el medi ambient i fomentar la innovació en l’àmbit portuari.

El port de la nostra ciutat treballa amb tots els sectors de l’economia i té un importantíssim tràfic de passatgers i turistes. En eixe context, SUMPORT té dos objectius: la integració del Port i la ciutat, i la posada en marxa d’estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària. En definitiva, un canvi de model amb què es pretén una mobilitat més sostenible. Las Naves serà l’encarregada de la transferència de resultats a les ciutats participants en el projecte, així com a altres de l’arc mediterrani.

El projecte, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i que es desenvoluparà en un termini de 2 anys i mig, millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València i durà a terme dues iniciatives pilots. D’una banda, s’instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d’altra banda, es posarà en marxa una aplicació que permetrà a tots els treballadors del Port compartir els seus vehicles.

La meta final de SUMPORT és la reducció de la contaminació i la millora de la mobilitat dels passatgers i personal del Port de València fomentant un transport baix en emissions de carboni.

El projecte, que s’inclou en el programa europeu Interreg Med, el desenvolupen, a més de València, diverses ciutats portuàries de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània (Koper, Kotor, Durres, Igoumenitsa i Limasso). Els seus representants han començat ja a treballar conjuntament en el disseny i la posada en marxa de les iniciatives pilots, així com en la millora dels respectius plans de mobilitat urbana sostenible.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats