25n
25N
25N

València dedica una partida de 5 milions per a actuacions d'emergència social

L’alcalde Joan Ribó trasllada la necessitat d’atendre “a les persones més vulnerables en estos moments, com són els nostres majors i les persones sense sostre”

València dedica una partida de 5 milions per a actuacions d'emergència social
20/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este divendres una partida de 5 milions d’euros, corresponents a romanents de tresoreria, que es dedicaran a emergències de caràcter social. La meitat d’este muntant, 2,5 milions, seran per a actuacions urgents, i la resta es reserva en previsió de la prolongació de les necessitats de la ciutadania. Joan Ribó ha donat a conéixer les mesures impulsades des de l’Ajuntament per a garantir l’assistència a la ciutadania, acompanyat pels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo.

Este mateix matí s’ha reunit de nou la Comissió municipal permanent de seguiment de la crisi, que ha comptat, a més de la presència de Ribó, Gómez i Campillo, del delegat de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, per viceoconferència, així com dels regidors de Servicis Socials, Isabel Lozano; i Hisenda, Ramón Vilar.

La Comissió ha analitzat el nou Reial Decret que, a més d’assignar 300.000.000 a les comunitats autònomes per a serveis socials, permet també als ajuntaments dedicar una part dels els seus romanents de tresoreria a emergència social. «Hem fet un estudi del que suposa aquest aspecte en el municipi de València, i la estimació és d’al voltant de 5.000.000 € del nostre romanent de tresoreria», ha explicat l’alcalde, Joan Ribó. “Això constitueix un baló d’oxigen important, que aprovarem en el ple de la setmana que ve».

El Plenari aprovarà disposar de manera immediata de la meitat d’estos cinc milions, 2,5 milions d’euros, que es destinaran a actuacions urgents d’assistència i benestar social. Tal com ha explicat l’alcalde, «ja que previsible que l’emergència en la qual ens trobem no es resolga en un termini breu de temps, volem disposar de romanents també per al mes que ve, i per això dedicarem 2,5 milions per a les actuacions més urgents, i tindre una reserva disponible».

D’esta manera, es poden mantindre i incrementar accions que l’Ajuntament de València està duent a terme, com ara la preparació de 600 bosses de menjar diàries que es distribueixen als poliesportius habilitats i assentaments per a fer front a la situació d’emergència entre persones sense sostre. Així mateix, s’han establit ajudes d’emergència per a alimentació i productes farmacèutics, el pagament dels quals es fa efectiu en 24 hores; i s’està allotjant persones sense sostre en centres municipals així com en el Centre Esportiu-Cultural La Petxina, «que si és necessari, s’ampliaran». Finalment, l’alcalde ha anunciat que s’està estudiant la contractació d’hotels per a fer front a la demanda en cas que fora necessari. «És fonamental atendre les persones que més ho necessiten, i és molt important que l’Ajuntament done una resposta rapidíssima davant esta situació d’emergència que volem resoldre com més prompte millor», ha conclòs l’alcalde. Per a totes estes accions, entre altres, es podrà destinar part del romanent de tresoreria que l’Ajuntament derivarà ara a reforçar els servicis socials.

A banda, també existeixen les mesures previstes per a aquelles persones majors que, o bé han hagut d’abandonar el seu Centre de Dia habitual, o bé no poden ser ateses pels seus familiars. Així, el muntant del romanent de tresoreria servirà també per a reforçar els servicis domiciliaris, com són la teleassistència (que permet que la persona major puga comunicar qualsevol urgència de manera ràpida i directa), el servici d’atenció domiciliària (que es presta a les persones majors per tal d’atendre les seues necessitats diàries) i el programa “Menjar a Casa” (que posa a disposició de la persona major, en la seua pròpia llar, un menú d’alimentació diària).

POLICIA LOCAL

En el cas del primer positiu per coronavirus detectat en la plantilla municipal, l’alcalde ha informat a preguntes dels periodistes que es tracta d’un membre de la Policia Local de València. Als 10 minuts de comunicar-se el positiu es va procedir a la desinfecció de la seua àrea de treball, i a un posterior tractament amb xorro de calor a 80 graus, que desnaturalitza qualsevol patogen. Així mateix, s’han posat en quarantena les 12 persones amb qui esta persona havia estat en estret contacte des de les 15.30h del moment en què es va comunicar fins als 14 dies de l’última exposició de risc. El departament de Salut Laboral de l’Ajuntament ha realitzat un seguiment de la traça i de les persones de l’entorn del funcionari policial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =