25n
25N
25N

València dona accés a la ciutadania a l’embarcador del Palmar

Isabel Lozano: “Hui és un dia molt important per al Poble del Palmar, que veu culminada una reivindicació de molts anys”

València dona accés a la ciutadania a l’embarcador del Palmar
06/02/2020 -

La regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha signat hui l’escriptura de compra-venda de la parcel·la de la Trilladora del Tocaio. L’Ajuntament ha adquirit este bé per un import d’1.558.387,99 euros amb l’objectiu de donar accés a la ciutadania a l’embarcador del Palmar i de dotar d’usos públics a esta parcel·la de 10.442,86 metres quadrats.

“Hui és un dia molt important per al Poble del Palmar, que veu culminada una reivindicació de molts anys. Amb esta actuació el govern municipal de Joan Ribó posa fi al desficaci de no preveure un accés públic a l’embarcador. Afortunadament, amb el Govern de la Nau, i a petició de la regidoria de Pobles de València, el servici de Patrimoni va iniciar els tràmits de compra de la parcel·la d’accés a l’embarcador (coneguda com la Trilladora del Tocaio)”, ha manifesta la regidora.

Per la seua banda, la regidora de Pobles de València, Lucia Beamud, ha avançat els usos públics que l’Ajuntament li donarà a este gran espai situat al Poble del Palmar. En primer lloc, tal i com ha dit Beamud, “la Trilladora del Tocaio ens permetrà donar-li un afegit molt important a l’oferta turística del Palmar, una de les principals activitats que té a dia de hui i de la qual viu esta població tan característica i genuïnament valenciana”, ha manifestat la regidora.

A més, “volem convertir la Trilladora del Tocaio en un museu etnològic de l’Albufera, transformar l’edifici en un centre de difusió de la vida i paisatges de la zona humida de València, de l’horta, dels seus particulars ocells, i, per descomptat, dels veïns i veïnes que viuen i cuiden de la nostra Albufera”, ha dit Beamud. Així, la Trilladora també serà un centre multiusos per a exposicions, conferències i reunions diverses.

Una altra idea que ha avançat Beamud és la possibilitat de poder realitzar concerts a l’aire lliure en esta gran parcel·la, així com instal·lar una zona lúdica infantil en l’explanada de la zona verda que hi ha dins del terreny que ara ha adquirit l’Ajuntament per a ser obert a l’ús ciutadà.

Per altra banda, tal i com ha determinat Beamud “l’Ajuntament condicionarà, respecte del sender que transcorre al voltant de la sèquia, un camí de fusta adaptat per a persones amb mobilitat reduïda per a accedir a la Trilladora del Tocaio i també millorarà l’accés al punt on es troben les barques de passeig”.

Finalment, Beamud ha agraït a l’exregidora de Pobles de València, Consol Castillo, i a l’exalcaldessa de l’Palmar, Raquel Romero, el treball realitzat durant l’anterior mandat en aquest sentit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =