25n
25N
25N

València compta amb una guia de bones pràctiques d'Igualtat per a les associacions juvenils

València compta amb una guia de bones pràctiques d'Igualtat per a les associacions juvenils
20/11/2020 -

Les Regidories de Joventut, Igualtat i Participació ciutadana han secundat hui la Guia de Bones Pràctiques d’Igualtat que ha sigut elaborat per a les entitats juvenils de la ciutat que, segons aquest manual, secundaran el seu compromís de dur a terme accions i polítiques d’igualtat de gènere. Així ho ha explicat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, durant la presentació d’aquesta guia que s’ha celebrat en l’Hemicicle Municipal.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, que ha estat acompanyada de la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, i la d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha agraït aquesta iniciativa que “permetrà que el teixit associatiu puga treballar la perspectiva de gènere de manera transversal i ens permetrà fer seguiment i avaluació per a realitzar un diagnòstic i establir accions en favor de la igualtat”.

Després de la presentació d’aquest document, elaborat pel CJV en col·laboració amb l’associació Genera Igualtat i la Regidoria de Joventut i Participació de la ciutat de València, així com l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una trentena d’associacions juvenils l’han secundada amb la seua signatura. La guia recull dades estadístiques sobre el funcionament intern del moviment associatiu juvenil valencià en matèria d’igualtat de gènere, i també recomanacions i accions dirigides a consolidar aquestes polítiques internes en el curt, mitjà i llarg termini.

El document està disponible gratuïtament en la web www.valenciajove.com, recull, en primer lloc, una anàlisi detallada de les actituds i dinàmiques internes de les entitats membre del CJV respecte a la igualtat de gènere, tant en la seua estructura interna, cultura organitzativa o presa de decisions, seguit d’una bateria de propostes per a corregir possibles situacions de desigualtat que pogueren produir-se en el seu fur intern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =