caixa popular

València cobrirà les places de bomber fins que s'aprove la convocatòria pública

València cobrirà les places de bomber fins que s'aprove la convocatòria pública
28/03/2018 -

El Ple de València ha aprovat proposar a la pròxima Mesa General de Negociació cobrir les places de bomber que actualment o en un futur es queden vacants, mitjançant comissió de servici i fins a la finalització del procés selectiu actualment en marxa, sempre que es complisca el requisit del vistiplau de l’administració d’origen. Així doncs, i si s’aprova a la Mesa de Negociació, amb presència de les seccions sindicals, es cobriran les places durant el temps que dure la convocatòria de 29 places de bomber, 18 corresponents a 2016 i 11 a 2017.

“M’agradaria anar més de pressa, però la política de personal té el seu temps”, ha exposat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. Aquesta moció alternativa ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i amb els vots en contra de l’oposició. En eixe sentit, la regidora de Ciutadans, María Dolores Jiménez, ha reivindicat la necessitat de convocar les places com més prompte millor, ja que amb les jubilacions “no es podran cobrir els servicis mínims”. Jiménez, que ha recordat que en novembre de 2017 ja va indicar aquest problema, ha dit que la convocatòria és qüestió de “voluntat política”. Per la seua banda, l’edil del Partit Popular, Vicente Igual, ha dit que durant aquesta legislatura “no ha entrat ni entrarà cap bomber ni policia” i que l’equip de govern continua amb els mateixos funcionaris que va deixar el PP a 2015.

“Som el primer govern que convoca places de bomber en una dècada”, ha destacat el regidor del Govern de la Nau Sergi Campillo, qui també ha respost que el PP “no té cap credibilitat per parlar en política de personal”, ja que no van convocar “ni una sola plaça en deu anys”. A més, el responsable de Govern Interior ha recordat que la convocatòria de places està limitada per la taxa de reposició del govern de l’Estat, que compta amb el suport de Ciutadans.

PERSONES SENSE LLAR

Durant el debat a l’hemicicle, la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha anunciat que les pròximes mesures de la seua regidoria se centraran a reforçar i especialitzar l’atenció a persones sense llar que tinguen alguna malaltia mental. “Superem sobradament els objectius de l’Estratègia Nacional Integral per a Persones sense Llar 2015-2020”, ha dit Castillo, davant de la moció presentada per l’edil de Ciutadans, Amparo Picó, perquè es complisca eixa estratègia i s’erradique aquest problema social.

Picó ha indicat que “les mesures de l’Ajuntament continuen sent insuficients per a cobrir els objectius marcats” i ha demanat que “unir forces” per a fer front a aquesta qüestió. En eixe sentit, la regidora Castillo ha respost que “eixa estratègia ja es complia en 2015” i ha exposat els programes i les iniciatives preses per la Regidoria de Servicis Socials. “Estem fent un treball centrat en les persones i alliberats dels plantejaments paternalistes, que deixe a les persones decidir si elles volen viure al carrer”, ha dit Castillo.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dinou =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris