caixa popular

València s'omple de pólvora amb el Correfoc de la Gran Fira

El Correfoc començarà a les 23.00 en el carrer de les Barques

València s'omple de pólvora amb el Correfoc de la Gran Fira
28/07/2017 -

València viu la recta final de la Gran Fira. Un mes on la llum, la pólvora i la cultura han sigut els principals protagonistes en una programació que han aconseguit sorprendre tant a valencians, com a tots aquells visitants que han triat la nostra ciutat per a fer turisme. No obstant això, aquest últim cap de setmana també amaga nombroses sorpreses, com la Batalla de Flors o el tradicional Correfoc.

I és que en una Fira de Juliol en la qual se li ha donat un paper principal als espectacles pirotècnics, en aquesta recta final no podia ser menys. De la mà dels Demonis Enroscats de L’Alcúdia, els Demonis Socarrats de Campanar, L’Infern Faller de la Falla Plaça Segòvia de València i els Demonis de Massalfassar, els carrers de València s’ompliran de pólvora, foc i molt color en un Correfoc que, segur, serà inoblidable.

El Correfoc s’ha convertit en un espectacle on el públic pot participar passivament, mirant com a espectador, o de manera activa, corrent i acompanyant als dimonis en les seues danses. Per a poder gaudir de l’acte de forma segura cal avisar que, encara que els articles de pirotècnia que s’utilitzen en el correfoc estan catalogats com no perillosos, es recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d’incidents.

Aquest espectacular bany de foc començarà, hui, 28 de juliol, a les 23.00 hores des del carrer de les Barques. Però, com cada any, anirà avançant pel centre de València. Així, l’itinerari del Correfoc serà el següent: Carrer de les Barques, Plaça de l’Ajuntament, carrer Marqués de Sotelo i, finalment, el carrer Xàtiva, enfront de l’Estació de Nord, per a retre homenatge amb motiu del centenari d’aquesta extraordinària estació dissenyada per l’arquitecte valencià Demetrio Ribes.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que “la pirotècnia és una de les apostes estratègiques en matèria festiva i durant la Gran Fira l’estem comprovant des de la diversitat recuperant tradicions com la traca correguda o el castell de pals i amb innovació com la mascletà en miniatura i el gran piromusical a la mar. Ara, amb un correfoc protagonitzat per grups valencians, tancarem el cicle dels focs de la fira i retrem homenatge en l’edifici modernista de l’Estació del nord. Una joia arquitectònica per als valencians que mereix aquest reconeixement per part de la cultura festiva aprofitant la Gran Fira”.

Etiquetes


Més notícies

1 Comentari

  1. Huhu
    Huhu setembre 17, 22:28

    No hay nada como la corda de paterna o él correfoc en paterna . Lo q vi en Sedavi era aburrido

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 15 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats