25n
25N
25N

València continua treballant en la recuperació de l'espai públic i la promoció de la mobilitat sostenible

Giuseppe Grezzi fa un balanç de les actuacions dutes a terme, i dels projectes pendents a la ciutat

València continua treballant en la recuperació de l'espai públic i la promoció de la mobilitat sostenible
27/05/2020 -

València avança en la recuperació dels espais públics per al vianant. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha fet, aquest matí, un balanç dels nous projectes que ja s’han dut a terme o que estan pendent d’execució a la ciutat. Així, ha volgut destacar que totes aquestes actuacions formen part del Pla Respira que des del consistori s’ha impulsat per a aconseguir una ciutat més humanitzada, amb menys contaminació i que aposta pels mitjans de mobilitat més sostenibles.

Sens dubte, un dels canvis més significatius que ha experimentat el centre de la ciutat ha sigut la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament. Referent a això, Grezzi ha valorat molt positivament l’actuació, ja que “en totes les franges horàries, hi ha gent gaudint d’aquest nou entorn pel qual abans passaven més de 10.000 cotxes al dia i, ara, s’ha recuperat 12.000 metres quadrats per a la ciutadania”.

No obstant això, les actuacions encara no han acabat en aquest enclavament. De fet, el mes de juny començarà la repavimentació, que li donarà un color vermellós al sòl de la plaça de l’Ajuntament, així com la instal·lació de zones de joc infantil, bancs i zones d’ombra.

Així mateix, Grezzi ha recordat que ja s’ha aprovat el projecte per a les obres al voltant de la Llotja i el Mercat Central, que dignificaran l’espai; i s’està pendent de posar en marxa tant la nova contracta de l’O.R.A., com la construcció dels carrils bici de Ferran el Catòlic i Institut Obrer, dos eixos fonamentals de connexió.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat també ha anunciat que “estem en l’última fase del procés de licitació de les obres per a la remodelació de plaça de la Reina”; al mateix temps que “treballem en l’elaboració d’una nova planta viària en l’avinguda Tres Forques“, que comptarà amb un carril bici bidireccional i nous passos de vianants. “Es tracta d’una demanda veïnal de fa dècades en la qual ja estem treballant”.

“Totes les actuacions de recuperació d’espai públic realitzades, ens han posat en una situació d’avantatge respecte a altres ciutats que, ara, han d’accelerar els procediments per a garantir desplaçaments segurs a la ciutadania”, ha explicat Grezzi. “En un moment de crisi sanitària, hi ha estudis internacionals que han demostrat que el virus de la Covid-19 ha tingut una major incidència en les zones més contaminades. Per això, un dels objectius ha de ser crear ciutats amb menys nivells de contaminació i promoure la mobilitat sostenible tal com hem estat fent a València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − tres =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna