25n
25N
25N

València comptarà amb l'Oficina de l'Energia

València comptarà amb l'Oficina de l'Energia
05/11/2018 -

L’Oficina de l’Energia serà un servici d’atenció ciutadana en el qual assessorar sobre factures, energies renovables, subvencions, formació i estalvi per a lluitar contra la pobresa energètica

El patronat de la Fundació Observatori Canvi Climàtic ha aprovat aquest dilluns el pla d’actuació i pressupost de l’organisme per a 2019. Entre altres accions previstes, la Fundació, que ha canviat la seua imatge i ara es denomina València Clima i Energia, obrirà la pròxima primavera l’Oficina de l’Energia.

Aquest espai, que donarà servici a tota la ciutat des del carrer de José María Haro, en el districte d’Algirós, està enfocat a l’ús ciutadà. Un lloc on facilitar l’assessorament i la transició energètica de la ciutadania i solucionar assumptes sobre la gestió de l’energia d’ús quotidià. D’aquesta manera, es proposa un projecte que permeta desenvolupar un espai per a activitats informatives, formatives i expositives.

L’Oficina de l’Energia comptarà amb una àrea d’atenció al públic, una sala de tallers, cursos i xarrades, una sala d’exposició i una sala a la disposició de grups i associacions de la ciutat. Els objectius de la iniciativa són clars: combatre la situació de pobresa energètica detectada en nombroses famílies de la ciutat, afavorir l’estalvi energètic general, capacitar la població perquè escometa actuacions que permeten el proveïment mitjançant energies renovables i l’autoconsum i promoure el canvi de model energètic.

Segons el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, «l’Oficina de l’Energia serà un servici d’atenció ciutadana de cara a la transició energètica a València, un espai d’informació per al ciutadà, que tindrà al seu abast formació sobre factures, energies renovables, subvencions, estalvi energètic…».

València Clima i Energia ha tret a concurs l’adequació del local, que serà adjudicada de seguida, per 121.000 euros. Posteriorment, es licitarà la gestió del recurs, que comptarà amb un equip de quatre professionals. L’entrada en funcionament de l’espai està prevista per a la pròxima primavera.

MÉS PERSONAL I MAJOR PRESSUPOST

El Patronat de València Clima i Energia també ha aprovat un augment de pressupost per a 2019 (666.000 euros) i més personal. A més del nomenament del nou gerent, Carlos Sánchez, que s’hi va incorporar al setembre, la fundació reforçarà la seua àrea administrativa per a potenciar la seua tasca per a afavorir l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

En eixa línia, des d’octubre i fins a aquest diumenge, 11 de novembre, se celebra ‘València canvia pel clima’, una sèrie d’activitats, tallers i conferències sobre el canvi climàtic que es tancarà diumenge en la plaça de l’Ajuntament de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 16 =

caixaontinyent
paterna