25n
25N
25N

València aconsegueix 161.000 euros per a compra pública innovadora: d’una estació solar “social” a videojocs per combatre l’obesitat infantil

València aconsegueix 161.000 euros per a compra pública innovadora: d’una estació solar “social” a videojocs per combatre l’obesitat infantil
01/08/2020 -

“L’Ajuntament de València ha aconseguit 161.000 euros, a través de l’Agència Valenciana de la Innovació, per a compra pública innovadora, un tipus de contractació destinada a la compra de productes innovadors que encara no existeixen per a resoldre problemes reals de la ciutadania”, segons ha informat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana. “Es tracta – segons el regidor- d’una aposta per millorar la qualitat de vida de la societat perquè València siga l’avantguarda de la innovació”.

Així, l’Ajuntament de València té previst, amb aquest tipus de compra innovadora, ampliar de les 500 actuals fins a 5.000 les persones majors beneficiàries del programa Activage, que té la funció de monitorar a persones majors de 65 anys amb un sistema de sensors que realitza un seguiment de les seues rutines i vida diària i, en el moment que ocorre alguna circumstància no habitual, avisa als familiars i al personal sanitari. “Açò permet que les persones majors puguen allargar l’estada en sa casa abans d’anar a recursos com una residència”, ha explicat Galiana.

Un altre projecte que la regidoria d’Innovació, amb la col·laboració del centre municipal d’innovació “Las Naves” durà endavant és la de crear una APP i un videojoc que previnga el problema de l’obesitat entre les persones joves. “Es tracta d’una línia de treball que va en consonància amb la capitalitat de l’alimentació sostenible i del Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible de la FAO allotjat en la Marina de València”, ha detallat el regidor Galiana.

Un tercer projecte contemplat en aquest pla d’innovació és la instal·lació d’una estació solar “social” en el sostre de “Las Naves”. Es tracta d’una acció enfocada cap a les energies renovables que produirà més energia de la que utilitza el centre de “Las Naves”. Per això, cada ciutadà podrà invertir en aquesta estació solar i, depenent de cada dotació econòmica, es descomptarà de la seua factura de la llum un import (que compensa l’energia que està aportant a la xarxa a través de la infraestructura solar instal·lada en la part superior de l’edifici de “Las Naves”).

La compra pública innovadora se situa en línia amb l’estratègia de les “Missions València 2030”, un projecte d’innovació social i urbana per a la ciutat de València, que segueix el rastre d’Horitzó Europa proposada per la Unió Europea, i que es basa en un model de governança de la recerca i la innovació orientada a missions que milloren la vida de les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 19 =