25n
25N
25N

L'Ajuntament de València commemora el Dia Mundial de la Llengua Materna

L'Ajuntament de València commemora el Dia Mundial de la Llengua Materna
20/02/2020 -

L’Ajuntament de València celebra demà divendres el Dia Mundial de la Llengua Materna. La regidora de Govern Interior, Luisa Notario, ha posat de manifest la importància de “cultivar, estimar i difondre la llengua materna de cada persona, i alhora tindre la capacitat d’aprendre noves llengües per a fer-les també pròpies al llarg de la vida”. Notario ha destacat “la riquesa de societats com la valenciana: amb una llengua pròpia, el valencià, que ens fa singulars i valora la nostra identitat, i una llengua que recorre diversos continents, com és el castellà”. El Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) municipal ha elaborat un vídeo que es llançarà demà divendres, i que posa de manifest la diversitat lingüística.

“Ser bilingüe vol dir estimar dues llengües, i en el Dia Mundial de la Llengua Materna, l’Ajuntament de València llança un missatge molt clar: estimem la llengua que ens han transmés els nostres pares i mares, i aprenem a estimar tantes altres llengües com puguem fer nostres”. Així ho ha expressat hui Luisa Notario, qui ha explicat que “jo mateixa, que tinc el castellà com a llengua materna, estic molt orgullosa de la llengua que em van transmetre els meus pares, i estic profundament agraïda per a haver tingut l’oportunitat d’aprendre el valencià, una llengua que m’estime i que també faig meua”.

Tal com mostra el vídeo preparat des del Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València que es penjarà demà, totes les persones tenen com a mínim una llengua materna i cada una d’elles ofereix una manera singular de veure el món. L’aprenentatge de més d’una llengua ens obri portes laborals i d’interacció social amb altres persones i cultures, i augmenta la riquesa cultural dels parlants. En aquest sentit, el GNL “treballa perquè el valencià continue sent llengua materna de la ciutat i preservar així el nostre patrimoni cultural i lingüístic, d’acord amb el Reglament sobre l’ús i la normalització del valencià al municipi de la ciutat de València, aprovat l’any 1996 i fet valdre des de 2015”, segons ha explicat Luisa Notario.

A més, amb motiu d’aquesta commemoració, el GNL ha obert dues noves finestres a Internet per a acostar el valencià a tota la ciutadania. Es tracta d’un compte a Instagram (@gnlvlc) i un altre a YouTube (https://bit.ly/2HEjsP7), que se sumen a la pàgina de Facebook (@GNLVLC), activa des de 2017. Aquests tres canals difondran el valencià i buscaran la participació i implicació de la ciutadania. L’objectiu és estendre el valencià a tots els racons de la ciutat d’una manera amable i divertida, aprofitant el potencial que ofereixen les tecnologies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − sis =

escalante
escalante
Informacion coronavirus