25n
25N
25N

València commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació però suspen les jornades previstes

El projecte municipal «Apuja el to contra el racisme» fomenta valors cívics i de convivència

20/03/2020 -

L’alumnat de 30 centres d’Educació Secundària ha participat en l’elaboració d’un cartell per conmemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial que se celebra dissabte 21 de març. A més d’esta iniciativa, el projecte municipal «Apuja el to contra el racisme», havia previst unes jornades formatives al respecte dilluns 23, que, tal com ha explicat la regidora de Cooperació i Desenvolupament, Maite Ibáñez, s’han hagut de suspendre per la crisi sanitaria del COVID19».

El projecte «Apuja el to contra el racisme», impulsada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, amb la col·laboració de entitats socials i de 30 centres educatius de la ciutat de València, es desenvolupa des de fa diversos anys i consisteix a dur a terme accions socioeducatives per a prevenir el racisme i la xenofòbia, mitjançant la promoció de valors cívics de convivència i tolerància a través de xerrades, tallers de videocreació o concursos de cartelleria, com el d’esta ocasió que ha guanyat una alumna del centre educatiu Marni.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, destaca que estos projectes parteixen de la «participació de tots els agents implicats» i de l’aposta clara per una «convivència diversa i intercultural», que ha de basar-se en l’«enriquiment mutu». En este sentit, «hem de continuar amb la lluita contra la discriminació per origen racial o ètnic», que afecta persones immigrants i refugiades, així com a altres grups vulnerables. El repte de València, com el d’altres grans ciutats, és consolidar-se com «una ciutat inclusiva cultural i socialment, el que suposa actuar des de tots els àmbits de la societat i especialment des del marc educatiu».Amb esta acció, l’Ajuntament de València se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, que cada 21 de març recorda la Matança de Sharpeville ocorreguda este dia de 1960 contra manifestants que protestaven per l’aplicació de l’Apartheid, a les mans de la policia sud-africana. En 1966, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de març Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, instant a la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per a erradicar totes les formes de discriminació racial i/o ètnica. «La celebració d’este dia ens impulsa a continuar lluitant per eliminar de la nostra societat la xenofòbia, encara present hui dia, i ens recorda la nostra responsabilitat col·lectiva de promoure i protegir els ideals de la Declaració Universal dels Drets Humans, el primer article dels quals afirma que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets», ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 2 =