25n
25N
25N

València compra un conjunt de peces de l’historietista valencià José Grau

València compra un conjunt de peces de l’historietista valencià José Grau
01/12/2020 -

L’Ajuntament ha adquirit un conjunt de peces que “mostren molt bé com és el procés creatiu d’un il·lustrador” a partir de l’últim treball de José Grau Hernández per a la novel·la de Vicente Boix de l’Encubert de València, un personatge misteriós, però clau, en la revolta de les Germanies. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello.

Es tracta d’una compra emmarcada en la Crida pel Patrimoni que es va convocar el passat 28 d’agost per incrementar les col·leccions municipals mitjançant l’adquisició d’objectes artístics i antiguitats i que va ser molt ben rebuda per antiquaris, galeries i artistes. Aquesta convocatòria per adquirir fons artístics és la primera vegada en la història que es convoca des de l’Ajuntament de València i s’ha realitzat “amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus al sector de l’art”, ha explicat Tello.

En concret, aquesta adquisició consta de sis pàgines, originals i inèdites, cinc a tinta i una sisena d’apunts a llapis. Es tracta d’una sèrie de proves de fisonomies i caràcters de personatges, per al treball al qual li va dedicar els últims anys de la seua vida, l'”Encubert de València”, ha dit Tello. Més específicament, hi ha tres pàgines de 35×50 cms, dos de 30×51,5 cms, aquestes cinc elaborades a tinta xinesa sobre paper “Geller”, més un apunt de 25×10 cms dibuixat a llapis per ambdues cares sobre el mateix tipus de paper. El treball, que va concloure un any abans de morir, roman inèdit; són 118 pàgines amb un total de 819 vinyetes a tinta xinesa sobre paper. Tota la trama té de fons la ciutat de València en la Guerra de les Germanies (anys 1519-1533), carrers, places i monuments.

La Regidoria de Cultura ha adquirit aquesta obra per valor de 3.500 €, i se suma a la que ja es va anunciar la setmana passada del Zoco Moro de José Benlliure per un import de 14.500 €, que es destinarà a ampliar l’obra expositiva de la Casa-Museu Benlliure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =