25n
25N
25N

València, ciutat de runners

La ciutat de València acull, al llarg de l’any, importants carreres que aconsegueixen batre rècord de participants

València, ciutat de runners
27/10/2019 -

Siga pel clima o per la seua orografia, la veritat és que València és la ciutat perfecta per al running. Aquest esport, que cada vegada guanya més adeptes, s’ha convertit en un aparador més per a promocionar la ciutat al món. València, al llarg de l’any, és l’escenari de grans carreres que no només aconsegueixen batre rècord de participants, sinó que atrauen corredors i corredores de l’àmbit nacional i internacional.

Sense anar més lluny, aquest matí, València està sent testimoni d’una nova edició de la Mitja Marató Trinidad Alfonso, que recorrerà els carrers de la ciutat en els seus 21 quilòmetres de distància. Una carrera destacada per als amants del running, que ha aconseguit convertir-se en la mitja marató amb més inscripcions de tota Espanya en arribar als 17.500 participants. Un nou assoliment que se suma als altres aconseguits, com el rècord del món femení o el de ser la mitja marató més ràpida del planeta.

Èxits que comparteix amb els collits per la Marató València 2019, que acollirà la nostra ciutat el pròxim 1 de desembre. I és que ja el mes de juny es penjava el cartell de ‘sold out’ amb 25.000 dorsals venuts. Un nou rècord d’inscrits que ha obligat a habilitar una llista d’espera perquè nous corredors i corredores puguen ocupar les baixes. Per descomptat, en aquest augment de participants, ha sigut clau la presència d’estrangers, que suposaran el 37% dels inscrits.

Sens dubte, València ja s’ha consolidat com a ciutat del running. La carrera contra el càncer, la divertida Sant Silvestre o un altre tipus de carreres solidàries, com la ‘Carrera en Manada’ de Bioparc per a la conservació de la naturalesa, es van repetint al llarg de l’any, omplint els carrers de la ciutat d’esport, de diversió i, per descomptat, de solidaritat. Un esperit del running que creix any rere any i que dóna peu a l’organització de noves cites esportives.

Enguany, s’han sumat noves carreres al calendari del running valencià com la primera Carrera per la Inclusió, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials i l’Oficina Municipal d’Atenció a la Diversitat Funcional OMAD, que va recaptar fons a benefici de l’entitat Parkinson València.

Així mateix, València també va ser l’escenari triat per a la primera Carrera Solidària per l’Esclerosi Múltiple, una prova organitzada per la Unitat de Neuroimmunologia Central (UNIC) i l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Esclerosi Múltiple (ACVEM) i l’Associació Espanyola d’Esclerosi Múltiple (AEDEM), que va collir grans èxits.

Cada vegada, més organitzacions i associacions posen el seu focus a València. La cultura del running ha arribat xafant fort, però sobretot ha vingut per a quedar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 17 =