València comptarà amb nou circuits saludables més

Guardar

rutas-saludables
rutas-saludables

La Junta de Govern Local ha aprovat un conveni entre l'Ajuntament de València, a través de la Fundació Esportiva Municipal, i la Fundación Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie de circuits i rutes saludables en la ciutat. El projecte persegueix fomentar l'augment de l'activitat física, tant córrer com caminar, entre els valencians i les valencianes.

Es tracta d'un projecte que arrancarà amb l'adequació i senyalització d'un primer circuit en Tarongers i que contemplarà altres huit rutes més per tota la ciutat. Aquests nou circuits suposen la continuació d'un pla que va arrancar amb el Circuit 5K per a corredors del Jardí del Túria, que ja està en funcionament. Aquestes noves rutes completaran el decàleg de circuits per a practicar esport dins del projecte 'València, Ciutat del Running' i vénen a consolidar i fer palpable aquesta iniciativa.

Aquests nou circuits tindran diferents distàncies, que oscil·laran entre els 6,4 km del Boulevard Sud als poc menys de 2 km que tindrà el circuit que unirà el Tram XII del Jardí del Túria amb el carrer d'Eivissa. Les intervencions no seran, en qualsevol cas, uniformes, ja que depenent del recorregut de cadascuna d'elles, s'escometrà una simple senyalització o una intervenció de major importància. Cal destacar que, en qualsevol cas, es tracta de rutes ja existents i utilitzades, per la qual cosa aquest projecte pretén fer-les més visibles i atractives.

Els nou circuits són els següents: parc de Capçalera (2,5 km), Jardí del Túria (1,8 km), Boulevard Sud (6,4 km), Marina Real (2,85 km), Passeig Marítim (2,35 km), Tarongers (2,35 km), Rotonda Nord (4,05 km), Bioparc (2,64 km + 2,05 km) i centre històric. La iniciativa arranca amb la ruta de Tarongers, que constarà de 2,55 km. En aquest cas concret es realitzarà una senyalització en el terreny. A més, s'aprofitarà per a realitzar diferents intervencions en les zones contigües, com ara la instal·lació de zones d'entrenament, estirament o hidratació.

"Amb aquest conveni, l'Ajuntament de València millora la qualitat de vida dels seus ciutadans mitjançant el foment de l'activitat física i un estil de vida més saludable. Existeix un augment global de la inactivitat i la vida sedentària que poden causar seriosos riscos a la salut de les persones i poden tindre conseqüències negatives tant socials com econòmiques. Les ciutats i el seu espai públic poden i han de contribuir d'una forma segura i accessible a estimular l'augment dels nivells d'activitat física en tota la població, sent a més una eina essencial per a millorar la cohesió social dels seus habitants", explica l'alcalde Joan Ribó.

Des de la Regidoria d'Esports, Maite Girau ha destacat la importància de la pràctica de l'esport i la seua incidència en la salut de les persones. "Esport per a tots i totes és la nostra meta; aquests circuits contribuiran a dotar a la nostra ciutat de recursos que faciliten a la ciutadania la pràctica esportiva", ha declarat Maite Girau, qui s'ha mostrat satisfeta pel treball realitzat des de la Fundació Esportiva Municipal de València en aquest projecte, així com pel nivell de col·laboració entre les dues fundacions, que "permetrà portar a bon port un projecte tan ambiciós com aquest".

Per la seua banda, la directora de la Fundación Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha destacat que aquest acord "ve a donar continuïtat al projecte 'València, Ciutat del Running'. Encara que aquests circuits no estan pensats solament per a córrer, com sí ocorre en el Circuit 5K del Jardí del Túria. Facilitar aquest tipus d'espais al llarg de tota la ciutat animarà tots els valencians i valencianes a utilitzar-los per a entrenar o, simplement, per a caminar. No tot el món té per què córrer una marató; l'important és fer esport i mantindre's actiu i que cadascun, en el seu nivell, siga capaç d'anar millorant a poc a poc la seua qualitat de vida".

Destacats