25n
25N
25N

València albergarà el Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible

Pretén ser l’epicentre de recerques i campanyes a favor de l’alimentació sostenible

València albergarà el Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible
15/12/2017 -

Ahir es va celebrar l’acte de clausura de València com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible de 2017. L’alcalde va aprofitar l’ocasió per a anunciar que la ciutat acollirà el Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible, una organització on tindran cabuda tant entitats socials, la FAO, i altre tipus de fundacions, associacions i entitats del sector. Un projecte del qual encara s’està realitzant “el disseny legal”, segons va admetre l’alcalde.

Es preveu que el centre estiga llest al llarg del primer semestre de l’any que ve, però fins a finals de 2018 o principis de 2019 no s’espera que estiga operatiu. Es tracta, en termes de Joan Ribó, d'”un centre amb vocació d’eina facilitadora, amb gran capacitat de gestió i connexió, però austera”.

Aquesta nova institució està impulsada pel departament d’Alimentació de les Nacions Unides, conegut com la FAO. El seu representant va explicar que aquest projecte permetrà intercanviar projectes entre diferents ciutats, realitzar recerques i sensibilitzar l’opinió pública en favor de l’alimentació sostenible. Així doncs, València jugarà “un lideratge internacional amb altres ciutats” en aquest sentit.

Així mateix, durant els pròxims quatre anys es durà a terme una nova estratègia alimentària en la ciutat, segons va anunciar l’alcalde. D’aquesta forma, l’acte va ser la clausura “a tot un any de treball” sent capital mundial de l’alimentació sostenible però Joan Ribó va assegurar que “València vol seguir sent referent mundial” en aquest camp. Per això s’engegaran projectes centrats en la producció de proximitat i ecològica i la seua protecció i impuls en els mercats, i en la conscienciació i formació en aquesta direcció des dels més xicotets fins als més majors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

bombers
bombers
Valencia activa