25n
25N
25N

València es converteix en el centre mundial de la innovació social

València es converteix en el centre mundial de la innovació social
30/03/2017 -

La ciutat de València es converteix durant avui i matí en el centre de l’emprenedoria i la innovació social a escala mundial. La tercera edició del Fòrum Internacional d’Innovació Social, organitzada per l’associació Jovesolides reuneix en la Ciutat Politècnica de la Innovació a més de 50 experts en aquesta matèria procedents de 18 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

El Fòrum, que enguany se celebra sota el lema “Descobreix, comparteix i reinventa”, s’ha convertit en punt de trobada mundial entre representants d’empreses socials, empreses tradicionals, entitats del tercer sector, administracions públiques, universitats i partits polítics per a trobar solució als problemes actuals des de la innovació social.

L’acte inaugural d’aquest esdeveniment ha comptat amb la presència del Rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, la Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez Seguí, el Secretari General de l’IVAJ, Jesús Damián Martí, Andrés García Reche, de l’Agència Valenciana d’Innovació, la presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD, Trini Blanch i la presidenta de l’Associació Jovesolides, Lourdes Tafaner.

Dos dels principals ponents en aquesta edició del Fòrum són Carlo Ratti i María Elisa Bernal. L’arquitecte italià, Ratti, és expert en Smart Cities, i assessor d’organismes internacionals que el seu objectiu és vetlar perquè les grans ciutats desenvolupen polítiques públiques innovadores. I l’economista colombiana, María Elisa Bernal, ha desenvolupat la seua labor en la política d’Amèrica Llatina, i ha sigut l’encarregada d’impartir la ponència inaugural. En ella, Bernal ha destacat l’enlairament de la innovació social a Europa a causa de la reculada en l’estat del benestar el que fomenta la cerca de noves formes eficients de prestar servei a la societat.

Bernal ha assenyalat que, per a promoure la Innovació Social en les administracions públiques han de donar seguiment i suport a models innovadors generats des de les comunitats, i ha especificat que l’equitat de gènere i la sostenibilitat són fonamentals en la innovació social.

A més, al llarg del matí diferents experts en innovació social han exposat en diferents ponències els seus projectes d’innovació social davant els més de 300 assistents.

Objectius de l’III Fòrum Internacional d’Innovació Social

El Fòrum Internacional d’Innovació Social és una iniciativa que va nàixer en 2014 impulsada per l’associació Jovesolides en col·laboració amb la Xarxa Creactiva, una suma d’entitats socials, empreses, administracions i institucions educatives que s’uneixen per a promoure la innovació social i l’emprenedoria social.

Els objectius de l’III Fòrum de la Innovació Social són mostrar les noves tendències d’innovació i emprenedoria social a través de ponències i miniponències d’experts internacionals, facilitar el networking entre els assistents i afavorir la inspiració col·lectiva.

La innovació social pretén generar solucions creatives a problemes socials des de la creativitat, la sostenibilitat, el treball en equip i l’escolta a la comunitat, sempre comptant amb un impacte social positiu que lluite contra una desigualtat i que es puga aplicar en les polítiques públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 4 =

museo prehistoria