caixa popular

València celebra la segona edició de l'Ideaton

La trobada per les dades obertes treballarà sobre usabilitat i participació ciutadana

València celebra la segona edició de l'Ideaton
27/03/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Transparència i Govern Obert, organitza esta vesprada a partir de les 16 hores l’Ideaton en Las Naves una trobada ciutadana per a investigar l’ús de les dades obertes generades per les institucions públiques locals.

La segona edició de l’Ideaton té com a objectiu l’avaluació de la possible estratègia per a millorar la reutilització de les dades obertes, el potencial de les dades geogràfiques en la ciutat i com els requeriments de la ciutadania, especialment d’aquelles persones que treballen diàriament amb dades obertes, poden ser part fonamental de l’estratègia que lidera l’actual administració.

Fa un any es va realitzar a València el primer Ideaton per les dades obertes. En eixa ocasió, més de 22 persones es van reunir per a estudiar, analitzar i discutir, les barreres que eviten una adequada reutilització de les dades obertes que la ciutat posa a la disposició de la ciutadania. Les persones assistents van debatre sobre els factors que eviten una efectiva reutilització de les dades que disposa l’administració.

Durant aproximadament 4 hores, i per mitjà de tallers interactius, avaluaran els elements de l’estratègia per a la millora de la reutilització de les dades geogràfiques obertes, els actuals portals de dades obertes de la ciutat, propostes i iniciatives públiques i privades, les metadades requerides per a una identificació efectiva de les dades publicades i la comparació entre les dades.

La regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha explicat que “les dades obertes són una eina d’apoderament ciutadà fonamental per a poder codisenyar i incidir en les polítiques públiques. L’Ajuntament posa a disposició de la gent dades que la ciutadania pot conèixer, contrastar i fins i tot generar nous processos que optimitzen millor les dades i que tinguen continuïtat amb un recorregut obert que en permeta sempre la reutilització”.

En el portal de transparència de l’Ajuntament de València en l’apartat de novetats i en l’enllaç https://goo.gl/vkes1k està disponible l’informe de resultats del primer Ideaton.

L’Ajuntament de València, a través del Servici de Transparència i Govern Obert, col·labora amb la iniciativa CityData 3.0 del projecte europeu GeoC: Enabling Open Cities (http://geo-c.eu), que busca dissenyar una estratègia genèrica per a millorar l’impacte de les dades publicades i promoure millors eines per al descobriment de les dades publicades en les ciutats.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris