25n
25N
25N

València aposta per iniciar l'any 'pet friendly' amb Sant Antoni Abat

Cultura Festiva programa per a Sant Antoni Abat un mercat solidari, exhibició d’agility i fins i tot una discomòbil per a mascotes

València aposta per iniciar l'any 'pet friendly' amb Sant Antoni Abat
10/01/2020 -

Un mercat solidari amb protectores i associacions animalistes, tallers infantils, “festa” pet friendly o una dansà tradicional. L’Ajuntament de València, des de la Regidoria de Cultura festiva, ha decidit fer una “aposta” al voltant de la festa de Sant Antoni Abat, també coneguda com a Sant Antoni del Porquet que se celebra el pròxim 17 de gener. La pintoresca benedicció d’animals, que serà en el Carrer Sagunt, en ple barri de Sant Antoni, estarà precedida per multitud d’actes en cap de setmana anterior, és a dir, des d’aquest divendres 10.

La tradició de la festa, que consisteix en la benedicció dels diferents animals de la ciutat -domèstics-, va ser declarada el mes de juliol passat d’Interés Turístic Provincial. Un motiu més perquè, com ha assenyalat el regidor Pere Fuset, puga “reinventar-se com una festa de ciutat“. Es tracta, relata, de portar els actes més enllà de l’entorn del barri perquè tota la ciutat acudisca i s’involucre.

Així, una festa estretament relacionada amb el benestar animal ocuparà el calendari com una de les primeres jornades d’oci metropolità de 2020. Es rebrà l’any 2020, a penes dues setmanes després que arribe, amb una foguera el dissabte 11 de gener.

Fuset va donar a conéixer les novetats al voltant d’aquesta nova “festa de ciutat” de Sant Antoni Abat el desembre passat. Ho va fer, conscient, amb temps adequat per a donar a conéixer la seua nova faceta; la festivitat va més enllà del dia de les benediccions, per a acumular tres dies d’intensa programació.

https://twitter.com/AjuntamentVLC/status/1214560099248664576

Programació de Sant Antoni Abat

El divendres 10 de gener començaran les primeres activitats relacionades amb la programació de la festa de Sant Antoni Abat a València. De 10 del matí a 10 de la nit, en diferents centres d’El Corte Inglés es realitzaran accions solidàries de recollida d’aliments, mantes i estris per a associacions i protectores d’animals. Aquest mateix dia, a les 20 hores, s’acabarà de posar a punt la foguera -que serà cremada l’endemà- i, mitja hora després, s’inaugurarà el Mercat solidari d’Hivern de Sant Antoni, en la confluència dels carrers Maximiliano Thous i Ministre Luis Mayans.

El dissabte, abans de la cremà de les 21.30, se succeiran tallers, circuits d’agility i fins i tot una festa pet friendly a les 17 hores, en la qual es donarà abeuradors i obsequis per a aquells que acudisquen amb la seua mascota. El mercat solidari estarà obert fins al diumenge a les 20 hores.

Fes clic en la imatge per a veure la programació a grandària completa

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 10 =