25n
25N
25N

València celebra la II edició del Dia de l'Educació Financera

València celebra la II edició del Dia de l'Educació Financera
30/09/2016 -

Amb motiu de la celebració de la II edició del Dia de l’Educació Financera i amb l’objectiu d’acostar el món de les finances i els seus responsables a universitaris i al públic en general, la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF) celebrarà a València les efemèrides amb una taula redona al costat de Ibercaja titulada “Noves tendències per a la inversió” a les 18 hores. A més, durant tot el dia (de 10 a 18 hores), els ciutadans es podran acostar a un stand situat als voltants de l’edifici de Borsa de València (Palau Boïl d’Arenós) per a resoldre els seus dubtes sobre finances, en una iniciativa organitzada al costat de l’Institut BME i Borsa de València. Aquests actes s’integren dins del Pla d’Educació Financera (PEF), promogut pel Banc d’Espanya i amb el suport de nombroses institucions i entitats, com són la FEBF, Institut BME – Borsa de València, i Ibercaja, entre uns altres.

La iniciativa “Educació Financera vis a vis. Què li agradaria saber de la inversió en Borsa?” persegueix eixir a la trobada del ciutadà per a facilitar la comprensió d’alguns conceptes relacionats amb la inversió i traslladar-li la importància de la formació financera per a les persones en l’actualitat, així com la disposició de mitjans i institucions propers, ràpids i independents que estan al seu servei per a ajudar-lo a millorar la seua formació i resoldre alguns dels seus dubtes. En un estand situat a peu de carrer prop de la seu de la Borsa de València les persones interessades podran acostar-se i formular una pregunta sobre la inversió en Borsa. El personal responsable tractara de resoldre el seu dubte i orientar al ciutadà sobre on pot obtenir més informació. A les persones que s’acosten a arreplegar informació del estand o consultar sobre l’Educació Financera i la matèria proposada li les convidarà a realitzar un test completament anònim i que es respon en 5-10 minuts. Les seues respostes ajudaran a millorar les pròximes accions formatives que puguen dur-se a terme. A tot aquell que complete l’activitat realitzant el test proposat se li obsequiara amb un pendrive que conté la col·lecció completa de Fitxes i Guies de l’Inversor publicades per la CNMV al llarg dels últims anys.

D’altra banda, la taula redona “Noves tendències per a la inversió”, pretén donar a conéixer diferents alternatives financeres per a les pimes, així com les novetats jurídiques i les directrius europees per a les millors pràctiques en les entitats financeres com a garant d’un assessorament responsable i independent. A més d’això, els clients de serveis financers podran desenvolupar habilitats i coneixements sobre productes financers per a poder prendre decisions informades i optimitzar el seu benestar financer. L’acte comptarà amb l’obertura de Francisco Álvarez, Director General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme. Entre les ponències cal destacar: “Educació financera en temps d’incertesa. Com evitar errors comuns”, d’Isabel Giménez, Directora General de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers; “Alternatives financeres per a les pimes 3.0” d’Adolfo Cervera, Director del centre de Negocis Empresa de Ibercaja València; “La MiFID i les certificacions professionals per a la banca”, de Joaquín Maldonado, Delegat EFPA Comunitat Valenciana; i “La inversió socialment responsable: Moda o tendència” d’Ángeles Fernández, Catedràtica d’Universitat en Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Jaume I.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

museo prehistoria