Un viatge en el temps amb la Festa de Moros i Cristians

Coneix tota la programació dels Moros i Cristians de València

@festesdevalencia

Un viatge en el temps amb la Festa de Moros i Cristians
05/10/2018 -

“La Festa dels Moros i Cristians ha vingut per a quedar-se”. Amb aquestes paraules, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, donava pas a la presentació d’una programació que inundarà València de tradició, art i, per descomptat, pólvora. No hi ha millor data per a celebrar els Moros i Cristians que el 9 d’Octubre. No obstant això, s’han avançat i, amb la lectura del pregó, van donar el tret d’eixida a un cap de setmana intens que ens farà retrocedir en el temps.

Així, aquest dissabte, viatgem al passat en la inauguració d’un dels mercats més esperats i visitats de l’any: el Mercat Medieval. Gastronomia tradicional, productes artesanals i demostracions d’oficis antics és tan sols una pinzellada del que podràs trobar, del 6 al 12 d’octubre, als voltants de la Plaça dels Furs i les Torres de Serrans. Però, a més, eixe mateix dia, a les 20.00 hores, es representarà, en les Torres de Serrans, la conquesta de Jaume I.

La pólvora serà la protagonista el diumenge, 7 d’octubre. D’aquesta manera, després de l’ofrena a la Verge dels Desemparats (11.00 h), arribarà el moment de la desfilada de les ambaixades que des de la Plaça de la Reina arribaran fins a la Plaça de l’Ajuntament pel carrer Sant Vicent. Una vegada situades en aquest punt emblemàtic de la ciutat, concretament a les 12.45 hores, serà el torn de l’Alardo, que comptarà amb un total de 90 tiradors que faran vibrar als assistents.

La Festa dels Moros i Cristians continuarà a la vesprada, a les 18.00 hores, per a donar pas a l’Entrada Infantil, que eixirà des de la Plaça del Tossal i recorrerà la calle Cavallers, el carrer Serrans i la Plaça dels Furs.

Finalment, el dia gran d’una festa que, any rere any, es consolida serà el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan se celebre la XV Entrada de Moros i Cristians. Es preveu que al voltant de 2.600 persones participen d’aquest acte que serà el colofó d’un dia festiu per a tots els valencians. La desfilada començarà, a les 17.00 hores, en el carrer de la Pau, i continuarà pel carrer Sant Vicent, la Plaça de l’Ajuntament i el carrer Marqués de Sotelo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − set =

sagunt a escena 2019
turismo salou