25n
Orgull
Orgull

València celebra el Dia mundial de l’alimentació

L’alcalde Joan Ribó ressalta “la importància de realitzar una bona gestió dels recursos alimentaris”

València celebra el Dia mundial de l’alimentació
16/10/2020 -

L’Ajuntament de València s’ha afegit a la commemoració el Dia Mundial de l’Alimentació que se celebra hui amb el lema “Cultivar, nodrir i preservar, junts”. Amb motiu d’esta dada, la façana de l’edifici consistorial lluïx una pancarta amb este emblema que reivindica “l’alimentació sostenible i de proximitat”, i recorda que “les nostres accions són el nostre futur, pel que cal preservar la nostra terra”, tal com ha defés, en reiterades ocasions, l’alcalde de València, Joan Ribó.

En esta línia, el primer edil, impulsor del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) que es va establir a València amb el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura), ha recordat “la importància de realitzar una bona gestió dels recursos alimentaris, així com de promoure i defendre els productes de proximitat”.

Joan Ribó ha explicat que València, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible l’any 2017, “treballa de valent per aconseguir una alimentació sana i sostenible per a tot el món, i per afavorir l’accés als productes de proximitat i qualitat”. D’esta manera, ha parlat de les diferents accions dutes a terme “per implicar les administracions i els diferents agents socials i econòmics per protegir el producte local així lluitar contra el desaprofitament alimentari”.

Per això, ha afegit, l’Ajuntament col·labora en iniciatives com ara la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, per a donar suport a les estratègies i polítiques que parle de garantir una nutrició correcta, equilibrada i saludable per a totes les persones”. L’alcalde s’ha referit especialment al paper del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) de València, que treballa conjuntament amb l’organització de Nacions Unides per a l’Alimentació, la FAO, “amb projectes que transcendeixen la ciutat de València, i que van orientats a facilitar una producció i distribució dels aliments en termes justos, tant econòmicament com des d’un punt de vista mediambiental”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =