25n
25N
25N

València cedeix un solar per 30 anys a Casa Caridad per a un projecte d’inserció de persones sense sostre

València cedeix un solar per 30 anys a Casa Caridad per a un projecte d’inserció de persones sense sostre
03/02/2021 -

L’Ajuntament de València cedirà a Casa Caridad un solar al carrer de Xilxes que va sol·licitar l’entitat per ser adjacent a les vivendes per a persones en risc d’exclusió social de l’anomenat ‘Projecte Fènix’. Així ho ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, qui ha avançat que la Junta de Govern Local aprovarà el conveni aquest divendres.

La parcel·la del carrer de Xilxes passarà a disposició de l’Associació Valenciana de la Caritat a través d’una cessió temporal d’ús gratuïta per un termini de 30 anys. Casa Caridad el va demanar a l’Ajuntament perquè està tocant un immoble de la seua propietat, on està desenvolupant l’anomenat ‘Projecte Fènix’, un edifici de huit vivendes supervisades per a persones sense sostre i en risc d’exclusió social.

Així, la regidora Lozano s’ha referit a la «vinculació i treball intens» de l’Ajuntament amb l’ONG «en la consecució d’objectius tan evidents i tan clars com és la lluita contra l’exclusió social de les persones que viuen al carrer i generar oportunitats de vida per a aquestes persones, alternatives habitacionals i itineraris d’inserció perquè tinguen la llibertat i la capacitat per a refer les seues vides. Aquesta cessió és una oportunitat per a contribuir a eixe projecte i celebrem que siga un element molt positiu per a enriquir i ampliar el projecte Fènix de Casa Caritat i per a l’ampliació de l’escoleta infantil».

Lozano ha qualificat el Projecte Fènix com a «un recurs fonamental per a la ciutat de València« i «una peça clau dins de tot el sistema de recursos i entitats que treballen a la ciutat per a les persones sense llar». L’Ajuntament de València forma part d’eixa xarxa, «dona suport a totes les entitats, treballa junt amb elles, perquè és l’única manera en la qual tindrem èxit i serem eficaços a l’hora de buscar una alternativa vital i una nova vida per a les persones que necessiten el suport de les administracions i entitats per poder tindre un nou projecte de vida», ha afegit la regidora.

Sobre el ‘Projecte Fènix’, el president de Casa Caritat, Luis Miralles, ha explicat que el departament de Treball Social i la direcció de l’ONG dissenyaran l’ús d’aquest nou espai, «que estarà destinat a potenciar la nostra tasca social i respondre a les demandes i noves necessitats dels usuaris que acudeixen a les nostres instal·lacions», ha subratllat.

Luis Miralles ha agraït el compromís de l’Ajuntament amb l’entitat, «una vinculació històrica i estreta que continuarà com sempre donant els seus fruits, ja que és fonamental la col·laboració entre les ONG i les institucions públiques per atendre a aquesta part de la ciutadania que necessita recursos com els que ofereix Casa Caritat», ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 5 =