25n
Orgull
Orgull

Es manté l'alerta a València i Castelló aquest dilluns per tempestes i pluges fortes

Es manté l'alerta a València i Castelló aquest dilluns per tempestes i pluges fortes
29/08/2021 -

Una desena de províncies del terç est peninsular estaran aquest dilluns en avís de diferents tipus per pluges i tempestes. En concret, en avís taronja (risc important) estaran Terol, Tarragona i Castelló, mentre que s’ha decretat avís groc (risc) a Osca, Conca, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida i València.

Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a aquest 30 d’agost, en gran part dels vessants atlàntica sud i Cantàbrica predominarà el temps estable, amb cels poc nuvolosos o amb núvols mitjans i alts. No obstant això, s’espera que una baixa atlàntica s’aproxime a l’oest peninsular, per la qual cosa hi haurà una tendència a la inestabilització.

En el terç oriental peninsular i Balears hi haurà cels nuvolosos, amb ruixats i tempestes, que podran ser localment fortes i/o persistents en la Ibèrica de Terol, la Comunitat Valenciana i sud de Catalunya.

Els ruixats i tempestes seran més probables i intensos en zones litorals del golf de València i sud de Catalunya durant la primera meitat del dia i, durant la vesprada, a l’interior, principalment en muntanya.

Així mateix, s’esperen intervals nuvolosos i nuvolositat d’evolució en altres zones del nord i est de la Península, amb ruixats i tempestes ocasionals en els entorns muntanyencs, principalment en els sistemes Central i Ibèric i interior nord-oest. En el nord de Canàries es produiran intervals nuvolosos, sense descartar algun plugim ocasional al final en illes de major relleu.

Durant la jornada, l’AEMET també adverteix de la possibilitat que es formen bancs de boira en el litoral oest de Galícia, i algunes boires matinals a l’interior de Galícia, terç oriental peninsular i alt Ebre.

Respecte a les temperatures, les diürnes tendiran aquest dilluns a descendir en gran part del terç aquest peninsular, sistema Central i Canàries, mentre que augmentaran en el sud-oest i alt Ebre. En concret, podrien arribar als 34 graus, localment, al Guadalquivir.

Finalment, el vent serà de ponent en l’Estret i Alborán, hi haurà predomini de vents de component aquest en resta de l’àrea mediterrània i el Cantàbric, i predomini de vents fluixos en la resta, amb ratxes fortes en zones de tempestes. I a Canàries s’esperen vents alisis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =