25n
25N
25N

València serà la capital mundial dels museus en 2023

València serà la capital mundial dels museus en 2023
22/05/2021 -

El Comité per a la Conservació del Consell Internacional de Museus ha anunciat aquest divendres en el seu XIX congrés a Pequín que el seu pròxim congrés mundial ICOM-CC se celebrarà a València el setembre de 2023. Sota el lema ‘Cap a un passat sostenible’, la ciutat es convertirà durant una setmana en la capital mundial del patrimoni cultural.

Professionals, personal d’investigació, empreses i centres museístics de diversos països debatran sobre la situació actual, reptes i desafiaments del patrimoni cultural, entre ells, com aconseguir una conservació més eficient i ecològica.

L’ ICOM-CC és l’esdeveniment més important en el camp del patrimoni cultural en l’àmbit internacional i se celebra cada tres anys. A l’última edició presencial del congrés, celebrada a Copenhaguen en 2017, van acudir prop de 1.000 assistents de més de 50 països dels cinc continents. El congrés de València serà la vintena celebració d’aquesta cita internacional i espera superar les xifres d’assistència de l’edició anterior.

La candidatura de València per a albergar aquesta trobada ha sigut coordinada per l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni (IRP) de la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Secretaria Autonòmica de Cultura, i l’Ajuntament de la ciutat, mitjançant la Fundació Visit València, ha indicat la institució acadèmica en un comunicat.

Així mateix, ha comptat amb el suport de nombrosos museus i centres culturals de tota Espanya, com el Museu del Prado, el Reina Sofia, el Museu Thyssen-Bornemisza, el Guggenheim, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Belles Arts de València, l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí o el Centre del Carme Cultura Contemporània.

El congrés es dividirà en sessions plenàries i sessions tècniques. Les primeres reuniran a tots els participants i se celebraran en el Palau de les Arts de València. Les sessions temàtiques, més especialitzades, tindran lloc al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València.

“ATRACTIU” DE LA CIUTAT

El responsable del Grup de Restauració del Paper de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV i coordinador d’aquesta candidatura, el catedràtic Salvador Muñoz, ha destacat que l'”atractiu” de les seus i de la ciutat en el seu conjunt, així com la trajectòria de la universitat en el camp de la conservació del patrimoni cultural, han sigut “un dels principals motius per a l’èxit de la candidatura valenciana”.

Per part seua, la secretària autonòmica de Cultura de la Generalitat, Raquel Tamarit, ha destacat que, “des del primer moment”, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va donar suport a la candidatura. “La ciutat compta amb espais museístics d’enorme qualitat i símbols com l’IVAM, el Centre del Carme o el Museu de Belles arts, pertanyents a la Generalitat, així com molts altres museus amb els quals es complementa, gestionats per institucions públiques o privades”, ha ressaltat.

“Creiem que València és una ciutat d’agitació cultural expositiva i per aquesta raó també col·laborem en aquest projecte per a facilitar que Les Arts siga una de les seus que aculla el congrés”, ha apuntat.

El regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, Emiliano García, ha valorat que ja “s’ha demostrat que València és una ciutat més que preparada per a albergar aquest tipus de congressos” i ha avançat que es pretén superar les xifres d’assistents de la passada edició. “Sabem que la ciutat acollirà aquest esdeveniment com mereix”, ha augurat.

García ha asseverat que la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament “secunda i treballa” conjuntament amb les administracions públiques i privades perquè la ciutat puga ser seu d’esdeveniments culturals. “Creiem fermament en la importància de la cultura i patrimoni de les ciutats com a producte essencial de l’activitat turística”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 2 =