25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament invertirà 2 milions i mig perquè València esdevinga la Capital Mundial del Disseny 2022

El pròxim 11 d’octubre, la World Design Organization revelarà si València serà o no la Capital Mundial del Disseny 2022, una important fita per a la nostra ciutat

L'Ajuntament invertirà 2 milions i mig perquè València esdevinga la Capital Mundial del Disseny 2022
06/09/2019 -

“L’11 d’octubre sabrem si València serà o no una referència dins del món del disseny i innovació a escala internacional”, ha afirmat hui Sandra Gómez, vicealcaldessa del govern municipal. En efecte, la ciutat de València és una de les finalistes per a convertir-se en la Capital Mundial del Disseny 2022 i el següent mes coneixerem, per fi, el veredicte final, que serà decretat per la World Design Organization.

UN AJUNTAMENT BOLCAT EN EL PROJECTE

Sergi Campillo ha afirmat que, des de l’Ajuntament, estan “convençuts que València mereix ser Capital Mundial del Disseny 2022”, esdevenint “una ciutat més innovadora, dinàmica, creativa i emprenedora”. Per això, el vicealcalde de l’Ajuntament de València ha manifestat el “suport polític i econòmic municipal a l’associació ‘València Capital del Disseny’, amb una dotació de 2.250.000 euros”.

D’altra banda, Gómez també ha recalcat que “des de l’Ajuntament i des de la Generalitat”, volen “expressar el suport de tots els partits polítics, que en el ple i en junta” han “aprovat conjuntament una moció per a recolzar aquesta candidatura”. Per tant, tots els grups municipals estan d’acord que València arribe a ser una de les capitals de referència en disseny, creativitat i innovació.

MÉS ENLLÀ DE LA MARCA

La vicealcaldessa també ha explicat que “aquesta capitalitat va més enllà del marc econòmic o de la marca en si mateix, ja que també afecta el mateix disseny de la ciutat, en el marc urbanístic, en el del màrqueting, en el de la il·lustració…” Per tant, segons Gómez, “el disseny és una matèria que acull moltes disciplines professionals diferents i aquesta candidatura podria ajudar-nos a ser millors en totes elles”.

Per a finalitzar, Sergi Campillo ha volgut recalcar que, per al govern municipal, tot això “no es tracta únicament d’aconseguir una marca, de ser la Capital Mundial del Disseny, sinó que ha d’haver-hi una mica més, un projecte a llarg termini que reivindique aquesta capitalitat i el que significarà per a la ciutat de València”. Sobre eixe projecte a llarg termini, el vicealcalde ha afirmat que Las Naves ho farà realitat, així com ho va fer quan València es va convertir en Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

ALTRES NOTÍCIES DE LA JUNTA DE GOVERN

Gómez i Campillo també han informat sobre altres actuacions aprovades en Junta de Govern, de les quals destaquem la inversió per part de l’Ajuntament de 27.000 euros a entitats que defensen la igualtat entre gèneres, races o orientacions sexuals i d’identitat, un assumpte que Campillo ha qualificat d'”urgent” a causa de “la contrareforma de l’extrema dreta en aquesta matèria”.

Altres notícies importants són la recuperació de la convocatòria d’ajudes d’espectacles escènics públics i privats que incloguen companyies valencianes, amb una dotació de 190.000 a totes les sales, la contracta de dinamització dels 13 Centres de Joventut que ostenta la ciutat o la posada en marxa d’un paquet d’ajudes de 600.000 euros per al programa ‘València Emprén’, un projecte que dóna suport a les noves empreses valencianes perquè generen ocupacions estables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 3 =