25n
25N
25N

València aspira a Capital Europea de la Innovació amb una estratègia de "missions" per a la dècada vinent

València aspira a Capital Europea de la Innovació amb una estratègia de "missions" per a la dècada vinent
21/08/2020 -

L’Ajuntament de València ha detallat els objectius de la ciutat per a ser Capital Europea de la Innovació, amb una estratègia per missions per a la dècada vinent centrada en la salut, la sostenibilitat, la reducció de la desigualtat i l’emprenedoria, recollides en el document ‘Missions València 2030’.

Després que la Comissió Europea triara València com una de les ciutats finalistes, l’Ajuntament ha desplegat la bateria de “missions” amb què treballa per a alçar-se amb aquest reconeixement. Es tracta, en paraules de l’alcalde, Joan Ribó, “de dur a terme missions per a la investigació i innovació que impacten en la millora de la vida de les persones i mobilitzen tot l’ecosistema innovador”.

Els quatre eixos amb els quals treballa l’Ajuntament en matèria d’innovació s’emmarcaran a fer de València una ciutat més saludable “en aspirar a la millora de la salut de les persones com a focus principal de la investigació, especialment en un context com l’actual”, ha detallat el consistori en un comunicat.

També tractaran d’aconseguir una ciutat més sostenible, amb el focus posat en “la renaturalització de l’entorn urbà i el mitjà en el qual viuen i es relacionen els habitants de València”, i treballaran per una “ciutat més compartida”, “des del ferm compromís de no deixar a ningú arrere i reduir les desigualtats socials”, ha explicat Ribó.

De la mateixa manera, les “missions” es dirigeixen a aconseguir una València “més emprenedora en enfortir el nostre teixit productiu i impulsar els processos de transformació digital que ens permetran ser més resilients i superar els escenaris de crisis amb major celeritat”, ha afegit l’alcalde.

“VOCACIÓ DE SER ÚTILS EN TOTA EUROPA”

Joan Ribó també s’ha referit als beneficis que la innovació atrau no sols a València, sinó també a la seua àrea metropolitana, i que “tenen vocació de ser útils en tota Europa”.

En aquest sentit, ha destacat que les ‘Missions València 2030’ “situen a la ciutat en l’avantguarda de les urbs europees que, a més d’apostar per la innovació, dediquen part de la seua comesa a explicar a la ciutadania com aquesta millora les seues vides en el dia a dia”.

A més, “són un potent motor econòmic basat en el coneixement i la sostenibilitat, fomentant tot l’ecosistema innovador de la ciutat: startups, autònoms, pimes, universitats, centres tecnològics, establint sinergies des dels àmbits públic i privat”, ha assegurat.

ANTICIPAR-SE A l’HORITZÓ EUROPA 2021-2027

Tot això complementat, segons el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, en la capacitat d'”anticipar la ciutat a les polítiques europees aprovades sota el programa Horitzó Europa per al període 2021-2027″, la qual cosa ha posicionat la ciutat “amb un avantatge competitiu sobre altres ciutats europees per a atraure i retenir a València els recursos, el talent, les inversions i els fons que es destinen a l’impuls de la innovació”.

La iniciativa ‘Missions València 2030’ té els seus orígens en les anàlisis i les avaluacions que la Unió Europea ha impulsat des de 2018 sobre com han funcionat els grans esforços realitzats en investigació i innovació europea fins a 2020, a fi d’aprendre d’ells i formular les seues noves polítiques públiques en la matèria cap a 2030.

Tot això amb un objectiu doble, ha recalcat Galiana: “Aprendre del passat analitzant les polítiques d’investigació i innovació dutes a terme fins hui, i esbossar un conjunt de millores i recomanacions estratègiques que han d’orientar les polítiques europees futures i els seus fons en matèria d’investigació i innovació: les missions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =