València, candidata a ser Capital Europea del Turisme Intel·ligent

Guardar

apodos valencianos malnomsval
apodos valencianos malnomsval

València ha sigut triada com una de les deu ciutats candidates a ser Capital Europea del Turisme Intel·ligent per al pròxim any. La iniciativa de la Unió Europea pretén potenciar els desenvolupaments turístics, sostenibles, inclusius i innovadors a través de la promoció de models turístics intel·ligents. Els pilars en què s'ha fonamentat la candidatura de la capital del Túria han sigut la sostenibilitat, l'accessibilitat, la digitalització i el patrimoni cultural de què disposa la ciutat. Les dues urbs guanyadores d'aquesta primera edició es donaran a conéixer el pròxim 7 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Europeu del Turisme.

«La selecció de València com una de les 10 ciutats candidates a la capitalitat europea del turisme intel·ligent és ja un reconeixement del treball conjunt que totes les institucions, públiques i privades, estem realitzant per a impulsar un turisme que aporta beneficis econòmics, mediambientals i socials, en el marc del Pla estratègic València 2020. Demostra que la nostra ciutat és una destinació que pretén ser sostenible, accessible i digitalitzada per a satisfer les necessitats tant dels turistes com dels residents. A més, les diferents opcions culturals que ofereix València ens situen com una de les urbs més completes de les que van presentar la seua candidatura al distintiu turístic europeu», ha manifestat hui la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez.

Respecte a la sostenibilitat, «València treballa per aconseguir un desenvolupament turístic equilibrat a través d'una gestió econòmica que genere oportunitats i ocupació; mediambiental, que minve l'impacte tant a l'espai urbà com natural; i social, gestionat a través de consens de tots els actors implicats», ha aclarit la regidora, que ha comentat que per a aconseguir aquest objectiu l'Ajuntament impulsa el Consell Municipal de Turisme, que permet la participació de la totalitat dels col·lectius involucrats. «A més, València forma part de diferents investigacions tecnològiques com el projecte europeu SCITHOS i el projecte Alter Eco, al mateix temps que ha creat la plataforma tecnològica València Ciutat Intel·ligent (VLCi) i està desenvolupant un sistema d'informació turística que incorpora indicadors específics del sector, amb la finalitat de millorar la gestió dels recursos, la demanda i la informació per a la presa de decisions».

Segons ha indicat la regidora, València també està potenciant durant els últims anys l'adaptació d'infraestructures, l'aplicació de noves tecnologies i la creació de servicis per a totes les persones, amb l'objectiu de garantir un elevat grau d'accessibilitat universal per a qualsevol visitant. «Aquest important esforç de difusió es troba reflectit en la guia d'accessibilitat de l'oferta turística, que ofereix a través de la web tots els servicis d'informació, reserva i compra de l'oferta turística amb el compliment dels estàndards d'accessibilitat en nivell doble A. En la mateixa línia, totes les instal·lacions turístiques de la ciutat compleixen el rigorós codi tècnic d'edificació espanyol, que obliga a eliminar totes les barreres arquitectòniques. L'oferta turística de València s'ha preparat per a atendre qualsevol visitant, i inclou un programa de platges accessibles que permet als turistes amb diversitat funcional gaudir del bany en el mar amb assistència especialitzada».

Destacats