caixa popular

Ribó reivindica el dret a caminar per una ciutat saludable

Ribó reivindica el dret a caminar per una ciutat saludable
21/02/2018 -

“El que està clar és que en aquesta ciutat es camina més del que es va amb cotxe, i per tant és raonable que l’espai el repartim, i quan es reparteix és evident que guanyen els que tenen menys i que els que tenen més igual han de perdre en benefici de la resta. És molt important que la gent s’adone que la mobilitat no es mesura solament només a partir del cotxe, sinó també de la facilitat de caminar o d’anar amb bici”, ha afirmat Joan Ribó després d’intervenir en l’obertura del “Taller Flow Civitas”, en el marc de la jornada de presentació de la plataforma “València Camina”, i d’haver realitzat un recorregut a peu des de l’Estació del Nord fins al Centre Cultural La Nau, junt amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el vicerector de la UV, Antonio Ariño, i els representants de l’associació Arquitectúria, promotors de “València Camina”.

“En la ciutat hem de poder cabre tots i totes, siga quin siga el mitjà de transport en què ens movem, i també les persones que caminen ho han de fer amb facilitats. Per això, hem d’equilibrar l’espai públic necessari, especialment perquè els vianants puguen desplaçar-se amb comoditat”. Així ho ha dit l’alcalde a l’inici de la jornada.

“Ha estat un passeig molt interessant des de la porta per la qual entren a la ciutat més de 50.000 persones cada dia, que és l’Estació del Nord, en el qual hem comprovat com encara cal avançar facilitant la mobilitat als vianants”, ha explicat Joan Ribó, qui en la seua intervenció en La Nau ha recordat que “des de la nova administració es treballa per remar en el sentit de tenir una ciutat més sana, saludable i amable, per socialitzar els seus carrers com ja fan en moltíssimes altres capitals del món i se’ns exigeix des d’Europa, encara que és habitual escoltar notòries resistències exigint que l’espai públic continue sent per a cotxes i motos, malgrat que només suposen el 30% dels desplaçaments a València”.

Joan Ribó ha resumit algunes de les accions i iniciatives escomeses des del Govern de la Nau per afavorir el fet de caminar. “Estem actuant, com és prou visible, ampliant voreres en molts llocs de la ciutat com el centre o el Cabanyal, així com en altres barris, augmentant els aparcaments per a motos perquè les motos es baixen de les voreres per les quals camina la gent, marcant les terrasses perquè la gent puga caminar adequadament, facilitant la mobilitat sostenible amb rutes i camins segurs per anar al col·legi, instal·lant guals per millorar la seguretat de les persones com hem fet darrerament per exemple als Pobles del Nord… Estem treballant amb múltiples iniciatives i continuarem fent-ho”.

Ribó ha criticat que en el passat “s’ha afavorit la mobilitat amb cotxe d’una manera desmesurada, entenent-la com un símbol de progrés”, i ha qualificat de magnífica la iniciativa de crear la plataforma “València Camina” per part de l’associació Arquitectúria. “És una plataforma que vol defensar els drets de la gent que es desplaça caminant a València, una plataforma que vol representar els drets dels vianants que, al capdavall, són la majoria de la població.”

Anteriorment, en la seua intervenció, ha afirmat que “rebem amb alegria, la creació d’un moviment ciutadà com el que es presenta hui, que reivindica el dret a caminar, que no és un altre que el de viure en una ciutat saludable. Caminar, anar amb bici, cuidar el nostre entorn i fer un ús racional de la resta de vehicles. Aquest és el veritable símbol del progrés, perquè caminant és com hem arribat fins a on estem i com continuarem garantint un futur de qualitat a les noves generacions”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018