25n
25N
25N

València espera comptar amb Generalitat, Diputació i un patrocinador privat per a acollir els Goya 2021

L’Ajuntament planteja Fira València i Cacsa com a ubicacions d’un esdeveniment que seria “picada d’ullet” a Berlanga i atrauria unes 3.000 persones

València espera comptar amb Generalitat, Diputació i un patrocinador privat per a acollir els Goya 2021
27/01/2020 -

L’Ajuntament de València espera comptar amb la participació de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i un patrocinador privat per a poder acollir la gala dels Premis Goya en 2021 i assumir de manera conjunta els 2 milions d’euros que aproximadament té això de cost. El consistori ha plantejat Fira València i la Ciutat de les Arts i les Ciències com a espais en els quals dur a terme l’esdeveniment.

Així ho han indicat aquest dilluns l’alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, i la seua vicealcaldessa, Sandra Gómez, després que aquesta última assistira dissabte passat al lliurament d’aquests guardons celebrat a Màlaga i que mantinguera una trobada amb el president de l’Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, en el qual va mostrar la voluntat de València d’acollir aquesta convocatòria.

Tots dos han ressaltat, després de la reunió celebrada a l’Ajuntament per a abordar la reforma del passeig de l’Albereda, que l’esdeveniment congrega a unes 3.000 persones i que s’estima en uns 5 milions d’euros l’impacte econòmic que podria tindre a la ciutat tenint com a referència l’última edició dels Goya de la qual es tenen aquestes dades, la celebrada a Sevilla en 2019.

Gómez ha assenyalat que “amb independència del retorn turístic i de l’impacte d’imatge, que estan molt bé i que qualsevol ciutat desitja”, en el cas de València la celebració de la gala de 2021 es planteja com “una picada d’ullet” a Luis García Berlanga, a qui com va anunciar Barroso es dedicarà enguany, tenint en compte que aquesta és la seua ciutat natal.

“El que defensem com a ciutat és que tenim un relat darrere. És el centenari del fundador de l’Acadèmia. Com a ciutat volem retre homenatge a un dels fills més il·lustres i més reconeguts en l’àmbit internacional com és Berlanga. Amb aqueix argument de pes crec que totes les institucions no poden més que bolcar-se en què això siga una realitat”, ha exposat la vicealcaldessa respecte a la celebració de la gala i a la implicació d’altres administracions valencianes.

Joan Ribó ha defensat que “entre tots” és possible aconseguir que València aculla els Goya del pròxim any i Sandra Gómez s’ha mostrat “convençuda” que “l’esforç pot valdre la pena si totes les administracions” i “algun patrocinador privat” s’impliquen. “Costa entendre que algú poguera dir que no”, ha apuntat. Després d’això, l’alcalde ha assegurat que s’ha començat “ja” a “parlar amb Generalitat i Diputació” i que es buscarà també determinats elements de finançament privat”.
“MOLT INTERESSANT”

La vicealcaldessa ha comentat que la presència de representants de València en la gala de lliurament dels Goya 2020 ha sigut “molt important” per a poder conéixer “la magnitud de celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques” i veure com la ciutat pot “dur a terme aqueixos treballs amb l’Acadèmia Espanyola de Cine”.

“Ha sigut molt interessant. Vam veure com va articular l’Ajuntament, la Junta i la Diputació de Màlaga el conveni amb l’acadèmia”, ha exposat, alhora que ha indicat que els representants del consistori valencià han tornat “amb moltes idees i amb una perspectiva positiva que València pot perfectament assumir l’organització d’un esdeveniment que congrega a més de 3.000 persones”.

“Per a nosaltres és molt important veure l’organització i com i on es pot desenvolupar a València”, ha afegit Gómez, que ha assenyalat preguntada per possibles ubicacions que es compta “tant amb la Ciutat de les Arts i les Ciències com amb Fira València”. Del primer d’aquests emplaçaments ha dit que “pot ser un lloc interessant” i del segon, que es tracta d'”un llenç en blanc” i d’un lloc, “sens dubte i en l’àmbit d’espai, totalment idoni”.

Sandra Gómez, que ha valorat els contactes mantinguts aquest cap de setmana “de manera formal i informal” amb l’Acadèmia Espanyola de Cine, ha ressaltat que el president d’aquesta entitat anunciara que 2021 serà l’any dedicat a Luis García Berlanga i ha afirmat que aquesta notícia dóna a València “esperança i bona sensació” respecte al fet que es puga “apostar” per ella per a “l’any que ve”.

“UN GRAN HOMENATGE”

“Berlanga, president fundador de l’Acadèmia de Cine i fill d’aquesta ciutat, és un referent nacional i internacional”, ha subratllat la responsable municipal, que ha reiterat que celebrar els Goya de 2021 en la capital valenciana seria “una picada d’ullet positiva” a aquesta figura i “un gran homenatge que li fa el cinema a la seua ciutat”.

En aquest sentit, Joan Ribó, que ha considerat “estupend” i una “bona idea” poder acollir aquest esdeveniment, ha asseverat que Berlanga va ser “un valencià de soca-rel” i “un dels pares de la cinematografia espanyola moderna”, per la qual cosa ha reiterat que seria “molt interessant” que l’Acadèmia de Cine poguera celebrar els Goya a València.

Igualment, l’alcalde ha ressaltat que la capital valenciana ha acollit en l’últim any “gran quantitat de produccions” vinculades al cinema i als audiovisuals en haver sigut triada “ubicació de moltes produccions cinematogràfiques, de pel·lícules, de sèries i d’anuncis”. Així, ha manifestat que “promocionar València a aqueix nivell és una altra manera de promocionar la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 12 =

bombers
CCCC