caixa popular

València amb bici construeix aquest dissabte un "corredor humà" per a simular un carril bici en el carrer Alacant

València amb bici construeix aquest dissabte un "corredor humà" per a simular un carril bici en el carrer Alacant
22/09/2018 -

València amb bici-Acció Ecologista Agró construirà aquest dissabte, 22 de setembre, un “corredor humà” en el carrer Alacant de València per a simular un carril bici de doble sentit que permeta als ciclistes circular amb seguretat per aquest “conflictiu” punt del centre del ‘cap i casal’.

El punt de trobada de la iniciativa és en l’exterior de la plaça de bous a partir de les 17.30 hores d’aquest dissabte, detalla l’organització en un comunicat.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, València amb bici vol reivindicar aquest carrer “clau per a la xarxa ciclista de la ciutat, doncs és la connexió directa del centre i l’Anell Ciclista amb l’Hospital La Fe i els barris de Malilla, La Fonteta de Sant Lluís i Russafa”.

Des de la plataforma també destaquen que “és un carrer molt concorregut per turistes amb bici, ja que en Russafa hi ha diversos establiments de lloguer de bicicletes”.

No obstant això, lamenten que el carrer Alacant, malgrat ser “el vincle més fàcil i directe amb el centre, és solament d’una adreça”, per la qual cosa “és habitual trobar tot tipus de bicicletes circulant contra direcció per les seues estretes voreres”.

“Les bicicletes necessiten una solució, però no són les úniques”, reivindiquen des de València amb bici, i adverteixen que “les voreres són tan nímies que els vianants tampoc poden caminar còmodament, perquè no tenen espai o perquè la velocitat dels cotxes és massa ràpida”. Lamenten així que “en aquest estat, recórrer el carrer passa de ser un acte agradable a un tràmit incòmode per a arribar a una destinació”.

Per tot açò, des de l’organització reclamen una “solució urgent” en el carrer Alacant. “Els vianants, com a figures més abundants i febles de la ciutat, han de poder gaudir d’un espai en condicions, i les bicicletes necessiten una connexió dels barris amb el centre que fortifique la xarxa ciclista”, reivindiquen.

PLANTEGEN UN CARRER SEMIPEATONAL A 20 KM/H

Per a aconseguir-ho, encara que deixen els detalls tècnics “en mans dels professionals de l’Ajuntament de València”, defensen que “és igual que la solució passe per fer unes voreres més amples i una via ciclista bidireccional o per fer un carrer semipeatonal a 20 quilòmetres per hora amb circulació ciclista en dues adreces”. Açò sí, recalquen, “sempre que el resultat siga beneficiós per a les maneres actives de desplaçament: la bici i caminar”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

sempre teua