caixa popular

Una explosió de color en la Batalla de Flors de València

La Batalla de Flors de València arrancarà aquest diumenge, a les 20.00 hores, en el Passeig de l’Albereda

Una explosió de color en la Batalla de Flors de València
27/07/2018 -
El Gran Correfoc
Aquesta nit, a les 23.00 hores, València s’omplirà de pólvora amb el gran Correfoc. De la mà dels Dimonis de Montolivet, els Socarrats de Campanar, L’Infern Faller i els Dimonis de Massalfassar, els assistents podran acompanyar a aquests dimonis en les seues danses, o gaudir d’aquest bany de foc com a espectador. El recorregut començarà en el carrer de les Barques, i seguirà per la Plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo i, finalment, l’Estació del Nord.

Ha arribat el dia. Aquest diumenge, 29 de juliol, els clavells inundaran el Passeig de l’Albereda de València. I és que un milió i mig de flors de colors formaran part d’una de les batalles campals més pacífiques i divertides de la història. Com no, parlem de la Batalla de Flors. Una de les cites més esperades del mes de juliol, que tanca la programació de la Gran Fira de València.

Com cada any, la Batalla de Flors arrancarà a les 20.00 hores, amb el pas de la Cavalleria de Gala de la Policia Local de València, que aniran seguits per un gran nombre de carrosses engalanades que no deixaran indiferent a ningú. Es durà a terme una primera desfilada de carrosses perquè el jurat les valore, i serà en la segona volta quan vagen arreplegant els premis atorgats.

Finalment, i després del tret de la carcassa, començarà la vertadera batalla. Una pluja de clavells formarà un mantell de color en el Passeig de l’Albereda, mentre les falleres intentaran defensar-se, amb l’única ajuda d’una raqueta, de totes les flors que el públic els llançarà. Un espectacle únic, que ret homenatge a l’horta valenciana.

L’origen de la Batalla de Flors data del segle XIX, quan l’Ajuntament de València va decidir dur a terme tant una fira anual, com una exposició de tot tipus de productes, durant un mes en el qual la ciutat de València es quedava sense ofertes lúdiques, i la majoria dels valencians marxaven de la ciutat. No obstant això, no va ser fins a 1891, 20 anys més tard de la inauguració de la Fira de Juliol, quan es va establir la famosa Batalla de Flors. Del seu naixement se sap que, gràcies al Baró de Cortes i al president de Lo Rat Penat, Pascual Frígola, es va implantar aquesta singular i acolorida batalla, que ha perdurat al llarg dels anys.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris