25n
25N
25N

València Basket, Feliç 30 aniversari

El 27 de setembre de 1986 el conjunt taronja jugava el seu primer partit oficial davant Elosúa León

València Basket, Feliç 30 aniversari
28/09/2016 -

Ahir 27 de setembre de 2016 es van complir 30 anys del primer partit oficial del València Basket, que s’estrenaria en aquesta nova etapa amb el seu debut en Primera B amb un triomf en la pista del Elosúa León. Un aniversari que es complementarà durant la temporada amb diverses accions entre les quals destaca una exposició fotogràfica i l’edició d’un llibre commemoratiu.

Nascut en 1986

Quan en 1986 el València CF decideix desfer-se de la secció de bàsquet, que es trobava en plena expansió amb el recent ascens a Primera B, i davant l’interés de Juan i Fernando Roig per impulsar un equip de bàsquet d’elit a València, tots dos decideixen fer-se càrrec de l’equip i accepten el repte de crear el nou València Basket.

Durant aquest primer any, l’Associació de la Premsa, al costat dels germans Juan i Fernando Roig, es fan càrrec del patrocini del primer equip. L’Associació de la Premsa dóna nom a l’equip a canvi de l’estirada mediàtica, passant a denominar-se València Fulla del Dilluns. I el primer pavelló de la història del Club estarà situat a Mislata, on jugarà la primera temporada. En la presidència durant aquest primer any estarà Antonio Egea, quedant Paco Raga com a vicepresident. El blanc seria el primer color de la equipación titular, amb el blau com a color per a l’equipatge reserva.

Tal dia com ahir va fer 30 anys, saltaria per primera vegada a la pista el nou equip valencià per a jugar el seu primer partit en Primera “B“, en la pista del Elosúa León. El primer quintet de la història del Club ho van formar Ángel Farré, Paco Guillén, Javier Esquerre, Howard Wood i Ron Crevier, amb Lluch, Squarzia i el primer capità, Leo Belloch, eixint des de la banqueta. L’equip valencià va posar terra pel mig en la primera meitat (22-32 al descans) i va defensar la seua renda en la segona meitat per a acabar sumant el triomf en León per un marcador de 71-73. Una setmana després arribaria el debut a casa, a Mislata, on el València Basket perdria el seu primer partit local davant el Tizona de Burgos (94-96). El nou projecte va defensar la categoria en el seu primer any i afrontaria un estiu de canvis abans del seu segon curs en Primera “B“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

museo prehistoria