caixa popular

El València Basquet gaudeix de la mascletà

El València Basquet gaudeix de la mascletà
05/03/2018 -

La pirotècnia Nadal-Martí, de l’Olleria, ha disparat la quinta mascletà del programa oficial de Falles: un espectacle tradicional rematat amb un terratrémol clàssic i un bombardeig aeri del qual han gaudit, en primera línia, al balcó de l’Ajuntament, els jugadors i l’equip directiu del València Bàsquet. Al seu costat 20 ciutadans i ciutadanes, triats per sorteig per participar d’aquesta festa a prop de les falleres majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, i les seues corts d’honor.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han acudit al balcó acompanyat dels participants del Congrés Europa-Àsia d’Agents Culturals, una trobada organitzada per la Universitat de València, en el marc d’un projecte europeu anomenat Transmaking, amb l’objectiu de trobar discursos per a la renovació social, econòmica i democràtica d’Europa.

Durant la recepció prèvia a la mascletà, celebrada al saló de Cristall, l’alcalde ha compartit amb els i les investigadores, artistes i activistes d’Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa les seues inquietuds per “buscar una visió renovada d’Europa”, i els ha agraït “el fet d’haver elegit València com a espai per a la reflexió i l’intercanvi d’idees”.

Al Saló de Cristall també s’han reunit, abans d’iniciar-se la mascletà, una delegació de Vannes, localitat on va morir Sant Vicent Màrtir. Aquesta comitiva, encapçalada per l’alcalde de l’esmentada ciutat francesa, David Robo, li ha transmet a la primera autoritat valenciana el seu interés per conéixer els llocs vicentins de València i de la Comunitat. A aquesta delegació internacional també s’ha afegit una de Mainz, amb el vicealcalde de Maguncia, Chistopher Sitte.

La mascletà també l’han viscuda des de les dependències municipals el president del Consorci València 2007, Vicent Llorens, i altres membres d’aquesta entitat, el consell rector de la qual es reunirà de vesprada a l’edifici Veles e Vents. Hi ha estat la Secretaria General de Finançament Autonòmica i Local, Belén Navarro, el President de Ports de l’Estat, José Llorca, i la subdirectora general del Tresor, Elena Aparici.

La mascletà de la pirotècnia Nadal-Martí també l’han presenciada des de l’Ajuntament el director escènic del Palau de les Arts, Emilio Sapi, que ha estat acompanyat del director musical, Jonathan Brandani i d’altres membres del teatre de l’òpera valenciana, així com un grup de 25 persones usuàries del servici municipal de teleassistència.

Pel que fa al col·lectiu faller hui ha estat representat a l’edifici consistorial per representants de les comissions de la plaça Màrtirs-General Ibáñez Alonso, l’avinguda Burjassot-Serra d’Agullent, Peris i Valero-Cuba, Mestre Bellver-Maria Ribera, Pare Alegre-Enric Navarro, Ribera- Convent Santa Clara i Màlaga-Doctor Montoro, ací com de les Juntes Locals Falleres d’Alaquàs i Paterna.

La mascletà de demà, dimarts 6 de març, la dispararà la Pirotècnia Accitania Maria Angustias, procedent de Guadix, i entre els invitats al balcó estaran el delegat i subdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues i José Vicente Herrera, respectivament; el diputat a Les Corts Fran Ferri, i representants de les Cases Regionals.

Per la seua part, l’alcalde de València, Joan Ribó, que demà participarà en les festes de la Magdalena assistirà, junt amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, a la mascletà amb motiu d’aquestes festes.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris